Főoldal > MOZGÁS > Légy karcsú az ünnepekre – feszesítsd a hasad!

Légy karcsú az ünnepekre – feszesítsd a hasad!

alakformálásfogyókúrakarácsonymozgás
0

Írta:

Nem kell, hogy kockás hasad legyen. Az is bőven elég, ha egy kicsit ledolgozod az őszi lustálkodás során pocakodra nőtt kis hurkák egy részét. Ehhez egy egyszerű és szinte bárhol elvégezhető gyakorlatot mutatunk most be. Íme, a klasszikus hasprés, mely hatékonyan formálja hasizmod. Így hajtsd végreFeküdj hanyatt a szőnyegen vagy egy szivacson. Térdeid húzd fel és […]

Nem kell, hogy kockás hasad legyen. Az is bőven elég, ha egy kicsit ledolgozod az őszi lustálkodás során pocakodra nőtt kis hurkák egy részét. Ehhez egy egyszerű és szinte bárhol elvégezhető gyakorlatot mutatunk most be. Íme, a klasszikus hasprés, mely hatékonyan formálja hasizmod.

0007082_1.jpg ()

Így hajtsd végre
Feküdj hanyatt a szőnyegen vagy egy szivacson. Térdeid húzd fel és talpad támaszd a falnak. Ha van fitnesz-labdád, a labdára helyezd a lábaid. Derekad nyugtasd a talajon, a gyakorlat közben mindvégig szorítsd le. Fontos, hogy ne emelkedjen fel. Tégy úgy, mintha a köldököd szeretnéd a szőnyegbe nyomni. A kezed tedd tarkóra és húzd hátra, ne szorítsd a füled mellé.
A derekad lefelé nyomva végezz apró törzsemeléseket úgy, hogy közben a lapockád elemelkedik a talajról. A fejed ne szegd le, tekinteted végig a plafon felé irányítsd, nehogy megfájduljon a nyakad.
Végezz 3-szor 15 darabot.

Nyújts egyet!
A gyakorlat után mindenképp kell nyújtást is végezned. Hanyatt fekve karod magasba emelve nyújtózz felfelé, lábaiddal lefelé. Hadd húzódjon a hasizmod!

Mire figyelj!

  • A gyakorlat során fontos a légzésre is figyelni. Mindig a törzsemelésnél fújd ki, a talajra ereszkedésnél pedig befelé a levegőt.
  • Derekad ne emeld fel a talajról!
  • Álladat ne szorítsd le!

További cikkeink a témában

BiotechUSAOczella Eszter

20 perc otthoni edzés a kerek popsiért

Írta:
0

Az alakformálás ősszel sem állhat meg, a feszes és kerek popsi egész évben divatos. Bármilyen formában is vagy, egészen biztos, hogy neked is jól jön majd Oczella Eszter, a BioTechUSA profi fitneszversenyzőjének 20 perces, kezdőknek ajánlott popsiformáló videós edzése, amit felszerelés nélkül, otthon is rendszeresen végezhetsz és akár már 4 hét alatt látványos változásokat érhetsz el. (X)

Kövess Facebook-on!
X