Főoldal > MOZGÁS > 3 napos karcsúsító, formabontó edzésterv

3 napos karcsúsító, formabontó edzésterv

alakformálásfogyókúratorna
0

Írta:

Több hosszúhétvége is vár ránk az elkövetkezendő időszakban. Ezek a friss, tavaszi napok alkalmasak a leginkább arra, hogy egy kicsit – megrendszabályozva magad – elkezdj felkészülni a nyárra, a csinosabbnál csinosabb kivágott ruhákra időszakára. 1. NAP Maradj egy kicsit tovább az ágyban! Élvezd, hogy nem kell rohannod, megérdemled ezt! Akár előző este ne is húzd […]

Több hosszúhétvége is vár ránk az elkövetkezendő időszakban. Ezek a friss, tavaszi napok alkalmasak a leginkább arra, hogy egy kicsit – megrendszabályozva magad – elkezdj felkészülni a nyárra, a csinosabbnál csinosabb kivágott ruhákra időszakára.

1. NAP
Maradj egy kicsit tovább az ágyban! Élvezd, hogy nem kell rohannod, megérdemled ezt! Akár előző este ne is húzd le a rolót, és így a felkelő nap fog ébresztgetni. Kellemes érzés, meglátod. Közben merengj picit.
Gondold át, milyen jó élmények várnak rád, milyen jó azokkal lenned, akikkel szeretnél. Lassan engedj az ébrenlétnek, fokozatosan jussanak el hozzád a külső ingerek!
Készíts leltárt; testrészről – testrészre vedd észre az izmaidat, érezni fogod a súlyukat.

  • Még az ágyban következzék néhány nyújtógyakorlat: indíts szokásosan, fej fölé nyújtott karral, figyeld, amint a csigolyáid megkönnyebbülnek, enyhén eltávolodnak egymástól!
  • Hajolj ki oldalra is, mindig kitartva a mozdulatot pár másodpercig. Majd két karoddal fogd át a bal térded, és húzd a mellkasod felé. Néhány másodperc után gyengéden bal kézzel told oldalra a térded. Mindezt ismételd meg másik lábbal is.
  • Már ülő helyzetben vagy. Végezz pár fejkörzést anélkül, hogy hátra hajlítanád a fejed.
  • Végül állj fel, és egy nagy nyújtózással magas tartásban jelezd, hogy készen állsz a napra!

Délelőtt csinálj könnyű programot. Sétálj egy-két órát, nézd a kirakatokat, figyeld a környezeted, erre egyébként amúgy sincs időd. Egy könnyű ebéd, és némi szieszta után következhet az aktívabb rész. Tested már alig várja, hogy megmozduljon. Tedd föl a kedvenc zenéd, kövesd az ütemét:

  • Helyben járás 30 másodperc
  • Képességedtől függően csinálj 10-30 guggolást 4-5 sorozatban fél-egy perc szünetekkel. Lehet, hogy fárad majd a combod közben, de farizmaid, és a hátad, is erősödik.
  • Fogj egy kb. 1,5kg súlyú könyvet. Egyik kezed magas tartásban, könyökhajlítással vidd a könyvet a tarkód mögé, majd vissza. Mindkét oldalon 2×20 ismétlés formálni fogja karod hátsó részét.

Mindez belefér 30 percbe, és máris érzed, hogy izmaidba visszatér az élet! 

2. NAP

0010482_1.jpg ()

A második nap már pörgősebben indul. Facsarj magadnak némi gyümölcslevet, és irány a természet! Vedd fel a futócipőt, de nem kell futnod, a gyaloglás is tökéletes! Edzettségedtől függően 30–90 percet mozogj tempósan, úgy, hogy kimelegedj közben, de ne kelljen zilálnod. Ha érzed, hogy fáradsz, lassíts kicsit, aztán megint veheted sietősre. Ezután ne felejtsd a nyújtást, egyenes lábadra hajolva kellemesen fog feszülni combod hátulsó része.

Felpörgött az anyagcseréd, ez egész nap jótékonyan hat. Nyíltabb lesz a figyelmed, kiegyensúlyozottabb leszel.
Este van még egy kis dolgod: has, váll és farizmaidat meg kell edzeni! Még vacsora előtt láss neki ennek!

Tornázz velünk!
3 perces torna a feszes hasért
3 perces torna a szexi karokért
3 perces torna a feszes combokért

3. NAP

Harmadik nap csinálj egy hosszú edzésprogramot, lehetőleg még délelőtt!

  • Kezdj egy óra kerékpározással, gyaloglással, kocogással, korcsolyázással, vagy akár sífutással, és éld át, milyen csatakosra leizzadni (persze ügylej a meleg ruhára, váltóruhára). Engedd, hogy a terep adja a tempót, vagy te magad váltogasd a keményebb-lazább szakaszokat.
  • Már otthon fekvőtámaszok következnek. Mumus ez a gyakorlat, de nagyon jól erősíti az egész testet. Lehet térdelő helyzetben is végezni, nem szégyen! Ha 4-et tudsz, az ugyanolyan jó mint a 20. Csak igyekezz minden alkalommal 1-2-vel többet produkálni! 3-4 sorozat  lesz.
  • A fekvőtámaszok után következzék az alak karbantartása!

Tornázz velünk!
3 perces gyakorlat a formás vádliért
3 perces torna a formás mellekért

Túl vagy a 3 napon, kezdődhet az új hét.
Otthon voltál, mégis aktívan tettél valamit magadért. Ha esetleg sikerül elutaznod, ott is mindig keresd a lehetőséget túrázásra, úszásra, teniszre, hasznos időtöltésre!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X