Főoldal > MOZGÁS > Igazi szexre vágysz? Fuss rendszeresen!

Igazi szexre vágysz? Fuss rendszeresen!

fogyókúrafutásszex
0

Írta:

Jó ideje tudjuk, hogy a futás a legegyszerűbben űzhető mozgás, és a leghatékonyabb sport, ami jótékonyan befolyásolja az ember légzési- és keringési rendszerének működését. Az viszont kevesek számára ismert, hogy a szexuális életre is rendkívül kedvező hatással lehet! Ha valaki egészséges, és megfelelő felszerelést választ a futáshoz, biztos, hogy csak jót tehet a szervezetének. Aki […]

Jó ideje tudjuk, hogy a futás a legegyszerűbben űzhető mozgás, és a leghatékonyabb sport, ami jótékonyan befolyásolja az ember légzési- és keringési rendszerének működését. Az viszont kevesek számára ismert, hogy a szexuális életre is rendkívül kedvező hatással lehet!

Ha valaki egészséges, és megfelelő felszerelést választ a futáshoz, biztos, hogy csak jót tehet a szervezetének. Aki a futást választja, állóképessége megnő, izmai erősödnek, az esetleges súlyfeleslege lemegy, és egyre többször élheti át azt a semmihez máshoz nem hasonlítható érzést, amikor úgy érzi: már nem bírja tovább, meg kell állnia, de mégis átbillen ezen a ponton, ereje megsokszorozódik, feje kiürül a napi gondoktól, és könnyedén, felfrissülve, tiszta aggyal fut tovább. Ha mégis szeretnénk ezt az állapotot valamihez hasonlítani, akkor leginkább az orgazmushoz lehet. Ugyanis abban a pillanatban, amikor a mozgás közben a „csúcsra érünk”, kiürül az agyunk, nem gondolunk másra, csak a sport nyújtotta örömre, az adott érzésre, éppúgy, mint a szexben.
„Az egészség, és a szex közbeni állóképesség növelése szempontjából kiváló a futás. Hiszen ha a test jobban bírja a felfokozott érzelmi állapotot, akkor az a lelki kielégülésre is jótékony hatással van. Hiszen a túl kevés, és a túl sok mozgás sem kedvez a kiegyensúlyozott nemi életnek.

Léteznek ugyanis olyan – szexuálisan aktív korban lévő, teljes mértékben a számítógép bűvöletében élő – emberek, akik szinte semmit sem tudnak a valódi nemi aktusról. Ha a „valódi” szexről beszélnek, azt mondják: ódzkodnak tőle, mert kifáradnak, megizzadnak közben. Nekik kifejezetten ajánlott a futás, mert ha közben megtapasztalják a sport nyújtotta testi kielégülést, akkor nagy valószínűséggel megjön a kedvük az „igazi szexhez” is.
A másik véglet pedig az, amikor valaki a szexet sportnak tekinti. Akik ugyanis a sport miatt teljesítményhajhászok lesznek, párjuktól számon kérik az orgazmust, és kizárólag a testi kielégülés hajtja őket aktus közben. A magam részéről az egyensúly híve vagyok, és arra törekszem, hogy pácienseim is ezt tartsák fontosnak. Az egészséges test és a lelki harmónia együttesen csodákra képes. Mivel a szexuális aktus során minden alkalommal csodát szeretnénk átélni, azt csak úgy tudjuk elérni, ha ez az összhang megvan bennünk” – mondja Sz. Mikus Edit szexológus.
Megkérdőjelezhetetlen tény, hogy egy jó szex, ami minimum fél órás, tartalmaz előjátékot, orgazmust és befejezést, felér úgy 5 kilométer futással, és néhány kozmetikai kezeléssel, mert zsírt éget, és szebbé teszi a bőrt. Ahhoz azonban, hogy a szexuális élet igazán élvezetes legyen, érdemes futni, mert a sporttól az aktus során energiánk megsokszorozódik. Ma már nem csak magányosan lehet űzni, hanem több futó klub körül lehet választani.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X