Főoldal > MOZGÁS > Javítsd az emésztésed jógával!

Javítsd az emésztésed jógával!

enésztésfogyókúrajóga
0

Írta: and

A jóga gyakorlatai fizikailag, energetikailag és mentálisan egyaránt optimális hatást gyakorolnak a szervezetre. Ha nem elég pontosan végezed a gyakorlatokat, akkor ezt az optimális hatást nem érted el. Szélsőséges hibák elkövetésekor kifejezetten ártalmas lehet. Ezért azt javasoljuk, hogy minden esetben teljes odafigyeléssel végezd a gyakorlatokat, és a kedvezőtlen tapasztalatok esetén kérd ki képzett tanár tanácsát. […]

A jóga gyakorlatai fizikailag, energetikailag és mentálisan egyaránt optimális hatást gyakorolnak a szervezetre. Ha nem elég pontosan végezed a gyakorlatokat, akkor ezt az optimális hatást nem érted el. Szélsőséges hibák elkövetésekor kifejezetten ártalmas lehet. Ezért azt javasoljuk, hogy minden esetben teljes odafigyeléssel végezd a gyakorlatokat, és a kedvezőtlen tapasztalatok esetén kérd ki képzett tanár tanácsát.

A következő gyakorlatokat otthon is könnyedén elvégezheted, a fent említettek betartásával! Mindig arra figyelj, hogy milyen érzeteket keltenek a gyakorlatok a testedben, és milyen hatással van a gyakorlás a közérzetedre.

0009772_1.jpg ()

Ékapad addhomukkha svánászana – Az egylábas lefelé fordított kutya póz

  • Helyezkedj el térdelő támaszban úgy, hogy a kezeket kissé a vállak elé, de váll szélességben helyezd a talajra.
  • A lábaidat nyisd szét csípő szélességben és támaszkodj a lábujjaidra.
  • Emeld a csípőt a kilégzés közben olyan magasra, amilyen magasra csak lehetséges, miközben a sarkakat erősen a talaj felé nyomjuk.
  • Nyújtsd ki a térdet teljesen és vidd folyamatosan hátrafelé a csípőt.
  • Nyújtózz el a lenyomott tenyerekből úgy, hogy az egész tenyér felülete a talajon legyen, különös tekintettel a mutatóujj tövére. Ebben a testhelyzetben a karok és a törzs lényegében egy vonalban helyezkedik el.
  • Ha stabil a pozíciónk, akkor lassan emeld fel az egyik lábat úgy, hogy közben a test más területein nem változtatsz. Olyan magasra emeld a lábat, amilyen magasra a tested határai engedik, de maximum míg egy vonalba kerül a törzzsel.
  • Tartsd a csípőt párhuzamosan a talajjal és a vállakkal.
  • Nyújtózz a felemelt láb sarkával maximálisan felfelé és érezd az erővonalat a felemelt sarok és a tenyerek között.
  • Néhány légzés után cserélj lábat, majd miután mindkét oldalra elvégezted a gyakorlatot, lassan helyezkedj sarokülésbe és tedd a homlokot a talajra. Pihenj egy kicsit.

Miért jó ez  a gyakorlat?
A félfordított és fordított testhelyzetek különösen hasznos elemei a jóga gyakorlásnak. Az ilyen gyakorlatokban mindig javul a fej és a felső légutak keringése, edződik a teljes szív és érrendszer és javul az emésztés.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X