Főoldal > MOZGÁS > A sármos híradós keményen edz

A sármos híradós keményen edz

Alföldi Zoltánfogyókúrasztár
0

Írta:

Zoli 25 éves koráig thai bokszolt, majd később a triatlon szerelmese lett, amit már évek óta versenyszerűen űz. Most azonban úgy érezte, eljött az ideje annak, hogy feljebb lépjen egy fokozatot. Hétvégén indul az országos triatlon bajnokságon, augusztusban pedig a vasemberek versenyén. A műsorvezető azért halogatta eddig a nevezést, mert kisfia minden idejét lekötötte. – […]

Zoli 25 éves koráig thai bokszolt, majd később a triatlon szerelmese lett, amit már évek óta versenyszerűen űz. Most azonban úgy érezte, eljött az ideje annak, hogy feljebb lépjen egy fokozatot. Hétvégén indul az országos triatlon bajnokságon, augusztusban pedig a vasemberek versenyén. A műsorvezető azért halogatta eddig a nevezést, mert kisfia minden idejét lekötötte.

– Nehezen tudok rá felkészülni, mert amikor thai bokszoltam, akkor meghatározott időpontban eljártam, és akkor működött. Most vagy a bölcsibe viszem, vagy hozom a kisfiamat, vagy korán reggel dolgozom vagy hétvégén, nincs fix időpont. Van úgy, hogy reggel, van úgy, hogy délután, de van, hogy éjfélkor megyek el futni.

0011466_1.jpg ()

Zolinak a felkészülésében Kuttor Csaba kétszeres triatlon olimpikon is segítségére van. A sportoló nagyon elégedett a műsorvezető munkájával, de egy dologtól a verseny érdekében mindenképpen szeretné megszabadítani.

Fizikailag úgy érzem, Zoli teljesen felkészült, nem lesz semmi baj a táv teljesítésével. Viszont amit szeretnék nála elérni, hogy a triatlonnál mindenkinek le van borotválva a lába, ez fontos másodperceket tud jelenteni – avat be Csaba.

A híradós egyelőre nem a másodpercek, sokkal inkább az úszás miatt aggódik. Zoltán úgy érzi, egyedül a vízben lehetnek gondjai, de erre edzőjével kitalált egy stratégiát.

– Ugye, az úszás nem az erősségem és mivel egy csapatban kell úsznunk, arra gondoltam, hogy Balázs lábára és az én kezemre egy spárgát kötünk, szerintem gyorsabban érne be a csapat – viccelődött a híradós.

A sportember tavaly már kimagaslóan szerepelt a középtávú triatlon versenyen, akkor nem csak a versenyért járó serleget, hanem a 2007-es év Mr. Triatlon címet is megkapta.

Nagyon megtisztelő volt számomra a Mr. Triatlon cím, én most is azt mondom, hogy ez mindenkit megillet, aki ezt végigcsinálja, büszke voltam magamra, megdöbbenve láttam, hogy ezt a profik mennyi idő alatt és sokkal kevesebb lihegéssel teljesítik, mint én.

Zoltán minden vágya, hogy egyszer Hawaii-n összemérhesse az erejét a világ legjobbjaival és talán legközelebb nem csak a Mr. Triatlon, hanem az Ironman címet is magáénak tudhatja.

Szöveg és fotó: RTL Klub


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X