Főoldal > MOZGÁS > Kacsúsodj és barnulj egyszerre!

Kacsúsodj és barnulj egyszerre!

barnulásnapozásnyárzsírégetés
0

Írta:

A nyaralás alatt két dolgot nem könnyű betartani: azt, hogy rávegyük magunkat az intenzív mozgásra, és lemondjunk a finom falatokról. Dolgozd le a fölösleget! A strandröplabda nem csak trendi, de hasznos is: zsírt égethetsz vele, fejleszti az álló- és koordinációs képességet,  jókedvre derít, és az adogatások közben csokibarnára sülhetsz.   Mit kell tudni a játékról? A homokon végzett futás, az […]

A nyaralás alatt két dolgot nem könnyű betartani: azt, hogy rávegyük magunkat az intenzív mozgásra, és lemondjunk a finom falatokról. Dolgozd le a fölösleget! A strandröplabda nem csak trendi, de hasznos is: zsírt égethetsz vele, fejleszti az álló- és koordinációs képességet,  jókedvre derít, és az adogatások közben csokibarnára sülhetsz.  

Mit kell tudni a játékról?

0011914_1.jpg ()

A homokon végzett futás, az irányváltások és a forró napsütés igencsak igénybe veszik a szervezeted. Ahhoz, hogy megfelelően tudj mozogni a homokban, erős lábakra, jó álló- és koordinációs képességre van szükség. 

  • A pálya 8X16 méteres homokos terület, közepén háló van kifeszítve.
  • A játékot négyen lehet játszani. Egy-egy csapat két főből áll – ha túl sok ember van a pályán, az balesetveszélyes lehet: egymásnak szaladhattok, megüthetitek egymást.
  • A játék időtartama 20 perc – ennyi idő alatt, intenzív mozgással kábé 250 kalóriától szabadulhatsz meg.
  • A labdát a csapat tagjai mindössze háromszor érinthetik meg, mielőtt átütnék az ellenség térfelére – a cél, hogy a labda a másik csapat térfelén érjen földet.
  • A kötetlenebb játékban arra kell koncentrálni, hogy a labda minél később érjen földet.

Mire figyelj?

  • A játék közben mindig viselj valamilyen könnyű világos kendőt  vagy sapkát és gondoskodj a megfelelő ruházatról – sokan bikiniben szeretnek röplabdázni, de ha nem szeretnél megégni, akkor gondoskodj a szellős, kényelmes pamutruházatról.
  • A játék előtt feltétlenül melegíts be: fuss 2-3 percig egy helyben, vagy tegyél meg kocogva egy-két kört a pálya körül.
  • A játékot időzísd déltuánra: ilyenkor már nem tűz annyira a nap, és az ebéd után is ülepedett kicsit az étel a gyomrodban. Mozgás előtt két órával már ne fogyassz semmi nehezet és a játék közben figyelj az állandó folyadékpótlásra. Bőven kortyolgass ásványvizet.


További cikkeink a témában

BiotechUSAOczella Eszter

20 perc otthoni edzés a kerek popsiért

Írta:
0

Az alakformálás ősszel sem állhat meg, a feszes és kerek popsi egész évben divatos. Bármilyen formában is vagy, egészen biztos, hogy neked is jól jön majd Oczella Eszter, a BioTechUSA profi fitneszversenyzőjének 20 perces, kezdőknek ajánlott popsiformáló videós edzése, amit felszerelés nélkül, otthon is rendszeresen végezhetsz és akár már 4 hét alatt látványos változásokat érhetsz el. (X)

Kövess Facebook-on!
X