Főoldal > MOZGÁS > Nagy a popsid? Így válassz szoknyát!

Nagy a popsid? Így válassz szoknyát!

fenékfogyókúraruha
0

Írta:

Megfelelő szabás és hossz választásaA rövid és hosszú szoknyák közt egyaránt válogathatsz – ahogy mindenki más, aki szoknyára vadászik. Arra azonban mindenképp figyelj, hogy a szoknya semmilyen körülmények között ne legyen feszes, ne simuljon a hátsódra. Ha magasabb testalkatod van, egy hosszú, finom esésű, egyszínű darab lehet a legjobb választás. Ha azonban alacsony alkatú vagy […]

Megfelelő szabás és hossz választása
A rövid és hosszú szoknyák közt egyaránt válogathatsz – ahogy mindenki más, aki szoknyára vadászik. Arra azonban mindenképp figyelj, hogy a szoknya semmilyen körülmények között ne legyen feszes, ne simuljon a hátsódra. Ha magasabb testalkatod van, egy hosszú, finom esésű, egyszínű darab lehet a legjobb választás. Ha azonban alacsony alkatú vagy és lábaid rövidek, a térdig érő hossz alá inkább ne merészkedj. Ha a lábaid szeretnéd inkább eltakarni, akkor hajrá – a szoknyához ebben az esetben magas sarkú cipő dukál!
A legjobb döntést akkor hozod, ha a próbafülkébe kizárólag A-vonalú szoknyákat cipelsz magaddal. Az A-vonal ugyanis a legvékonyabb részen indítja a tekintetet is: a derekadtól kezdődik, lefelé bővülve jótékonyan palástolja a széles csípőt és a nagyobb popsit is.

0011835_1.jpg ()

Szoknyák tekintetében 2 fazon van, amit mindenképp mellőznöd kell:

  • Ferde szabású: ennek egyik, fentebb vágott oldala épp a csípőt hangsúlyozza.
  • Ceruza-fazon: vonzza a tekintetet, de ez is inkább kiemeli, mint takarja a kényes testrészt.

Kabát, blézer választása
Azokat a kabátkákat mindenképp kerüld, amik tested legszélesebb pontjánál végződnek. Röviden: tiltólistás az esetedben minden olyan kabát és felsőrész, ami a csípődnél ér véget. A boltban azokra a darabokra koncentrálj elsősorban, amik a derekadig érnek, mert ezek tested karcsúbb részét – a derekad – hangsúlyozzák majd. Ezeket a változatokat többféleképp megbolondítják: ilyen megoldás lehet a puffos ujj vagy a rafinált szabásvonal is.

Amit szabad:
Előnyös lehet bármilyen ruhadarab, ami A-vonalúan szabott (kabátka, ruha vagy szoknya) – hisz ez az a fazon. Ennek az alja szélesedik, így azonnal karcsúbbnak fogsz tűnni bennük.

Ami tilos:
Szigorúan tilos szűk, fenékre tapadó nadrágot, ruhát és szoknyát viselned. Még ennél is rosszabb, ha nemcsak a fenekeden, hanem az egész lábadon feszül a ruha.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X