Főoldal > MOZGÁS > A nap fogyókúrás tippje: popsiformálás hatékonyan

A nap fogyókúrás tippje: popsiformálás hatékonyan

diétaelhízásfogyókúrakiló
0

Írta:

A fogyókúrázók körében elterjedt az a tévhit, miszerint este 6 után szigorúan tilos bármilyen táplálékot magunkhoz venni. Lássuk, mi az igazság! Ahhoz, hogy az éjszaka kellemesen teljen, valóban nem tanácsos lefekvés előtt degeszre tömni a gyomrodat, és nem ajánlott chipseket, nassolnivalókat ropogtatnod. Persze azt sem javasoljuk, hogy korgó gyomorral térj nyugovóra. Mi akkor a megoldás? […]

A fogyókúrázók körében elterjedt az a tévhit, miszerint este 6 után szigorúan tilos bármilyen táplálékot magunkhoz venni. Lássuk, mi az igazság!

0013620_1.jpg ()

Ahhoz, hogy az éjszaka kellemesen teljen, valóban nem tanácsos lefekvés előtt degeszre tömni a gyomrodat, és nem ajánlott chipseket, nassolnivalókat ropogtatnod. Persze azt sem javasoljuk, hogy korgó gyomorral térj nyugovóra. Mi akkor a megoldás?
Ha éhes vagy, semmiképp ne bújj ágyba ilyen állapotban: ehetsz egy könnyű pirítóst pestóval megkenve, ihatsz egy bögre meleg, mézes tejet vagy pár darab nem túl édes kekszet is. A lényeg, hogy az elfogyasztott táplálék ne terhelje meg a gyomrod, és könnyen emészthető legyen. Így biztosan nem akadályoz majd az álomsúly elérésben sem.
Ha későn fekvő, bagoly típus vagy, akkor pedig nyugodtan ehetsz kicsit nehezebbet is este 6 felé – mivel nálad az ágybabújás későbbre tolódik, nem fog megártani.

A helyes módszer röviden tehát a következő: bátran egyél egész nap, de lehetőleg minél egészségesebb és nem túl energiadús ételt, és azokból se nagyon sokat. Lefekvés előtt 1-2 órával érdemes az utolsó étkezést megejteni, hogy se az éhség, se a megterhelt gyomor ne nehezítse pihenésedet!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X