Főoldal > MOZGÁS > Expressz karcsúsodás gépekkel?

Expressz karcsúsodás gépekkel?

diétafogyókúrakarcsúsodásmozgás
0

Írta:

A formás, feszes testért általában keményen meg kell dolgozni. Izmainkat erőedzéssel formálhatjuk a leghatékonyabban, hiszen a terhelésre az izmok fejlődéssel reagálnak. Ez azonban nem kevés munkát és időt igényel. Az izomstimulációs gépek azoknak kedveznek, akiknek nincs kedvük, erejük vagy türelmük kivárni, hogy az erőedzés meghozza gyümölcsét. A vibrációs gépek az edzésidőt a minimálisra csökkentik, használatuk […]

A formás, feszes testért általában keményen meg kell dolgozni. Izmainkat erőedzéssel formálhatjuk a leghatékonyabban, hiszen a terhelésre az izmok fejlődéssel reagálnak. Ez azonban nem kevés munkát és időt igényel. Az izomstimulációs gépek azoknak kedveznek, akiknek nincs kedvük, erejük vagy türelmük kivárni, hogy az erőedzés meghozza gyümölcsét. A vibrációs gépek az edzésidőt a minimálisra csökkentik, használatuk pedig nem igényel extra erőfeszítést, és az egészségünkre is jótékony hatást gyakorolnak. A fitnesztermekben és szépségstúdiókban található masinák leegyszerűsített, előre programozott változatait otthon is használhatjuk. (Általánosságban minden vibrációs gépről elmondható, hogy műtétek után, heveny gyulladásos állapotokban, daganatos betegségek, valamint vesekő, epekő, hólyagkő esetén és a terhesség ideje alatt használatuk nem javasolt.)

0013254_1.jpg ()

VibroGym

A függőleges vibrációs mozgást végző edzőpadon a test az előidézett gyorsulásra reagál, ennek során sokkal nagyobb erőkifejtésre kényszerítjük izmainkat, mintha nagy súlyokat emelgetnénk. Míg egy átlagos sportoló egyidejűleg a test izmainak 45 százalékát mozgatja át, addig ezen a gépen minden egyes izom munkába lendül. Nagy előnye, hogy nem számít a fizikai kondíció, hiszen nem kell erőt kifejtenünk ahhoz, hogy az izmok működésbe lépjenek, ezt elvégzi helyettünk a gép. A különleges padon végzett edzés hatására sokkal gyorsabban fejlődnek az izmaink. Gyorsul a vérkeringés, javul az állóképesség és a test védekező képessége. Baleset vagy izomsérülés utáni regenerációra is ajánlott. A fokozódó vérkeringéstől bőrünk kivirul, rendszeres használata a makacs narancsbőrtől is segít megszabadulni. Legnagyobb előnye időtakarékossága: az edzés mindössze tíz percig tart!

Fitvibe

Szintén a vibráció jótékony hatását használja fel a teljes testet átmozgató Fitvibe készülék, amelyen különféle programokat választhatunk ki céljainktól függően. A Wellness&Beauty program elsősorban a kötőszövet feszesítésére és a narancsbőr elleni hatásra helyezi a hangsúlyt, ezáltal elsődleges célja az alakformálás és a zsírégetés, ami általános közérzetjavulással párosul. Ha az Anti-aging&Egészség programot választjuk, azzal harmonizálhatjuk hormonháztartásunk működését, serkenthetjük vérkeringésünket, de hatásos lehet csontritkulás, sőt az inkontinencia és az érszűkület kezelésében is. A gép harmadik módozata a Sport fokozat, amellyel elsősorban kondíciónkat javíthatjuk és az izmainkat fejleszthetjük. Sokan a síszezon előtt használják a test és az izomzat előkészítésére. Az edzésidő ezen a gépen is meglepően rövid, mindössze tíz perc, és izomláztól sem kell tartanunk, mert a gép használatával jelentősen lerövidül az izmok regenerációs ideje. Azok, akik ragaszkodnak a hagyományos edzéshez, használhatják a gépet az edzés előtti bemelegítésre, vagy az azt követő nyújtásra. Egy-egy kritikus testrészünkön vagy kevésbé fejlődő izomcsoportunkon is sokat javíthatunk, ha megszokott edzésünk mellett ezt az új technikát is alkalmazzuk.

Galileo

Ez a különleges gép az izmainkat és az idegeinket stimulálja, folyamatosan kimozdítva testünket az egyensúlyi helyzetből. Ezzel aktiválja helyzetmegtartó reflexeinket, és úgy hoz létre izomterhelést, hogy közben nem terheli túl az ízületeinket. Javítja az izmok közötti koordinációt, segít a rendezett mozgás kialakításában. Itt is mindössze tíz percre van szükség ahhoz, hogy egy hagyományos negyvenöt perces erősítő edzés eredményét érjük el. De míg az edzőtermi gépek használata során a statikus izomzatot dolgoztatjuk, ez a gép a dinamikus izomzatunkat fejleszti. Porckímélő hatása jóvoltából a rehabilitációban is hatékony.

           


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X