Főoldal > MOZGÁS > Dobj le 100 kalóriát – 5 pofonegyszerű módszer

Dobj le 100 kalóriát – 5 pofonegyszerű módszer

diétafogyókúrakalóriamozgás
0

Írta:

Ahhoz, hogy 100 kalóriát ledolgozz, nem feltétlenül kell kimozdulnod otthonról. Akár az is elég lehet, ha a súlyzózás, szobabiciklizés, futás vagy torna DVD-nézés helyett felállítod a vasalóállványt vagy beizzítod a porszívót.  Mire figyelj a “gyakorlatok” végzése közben? A most bemutatott “mozgásformák” főként a ház körüli háziasszonyi teendőkkel függnek össze. Fontos, hogy az otthoni környezetben is legyél […]

Ahhoz, hogy 100 kalóriát ledolgozz, nem feltétlenül kell kimozdulnod otthonról. Akár az is elég lehet, ha a súlyzózás, szobabiciklizés, futás vagy torna DVD-nézés helyett felállítod a vasalóállványt vagy beizzítod a porszívót. 

Mire figyelj a “gyakorlatok” végzése közben?
A most bemutatott “mozgásformák” főként a ház körüli háziasszonyi teendőkkel függnek össze. Fontos, hogy az otthoni környezetben is legyél óvatos, és igyekezz kerülni a sérüléssel járó feladatokat. Ezen kívül azt is tartsd szem előtt, hogy - mint minden más testedzést – az alábbiakat sem szabad túlzásba vinni! Fő a mértékletesség!

1. módszer – vasalás
Itt az idő, hogy erre a sokak által a legmacerásabb és legundokabb házimunkára úgy tekints, mint fogyókúrád segítőjére. Vasalj ágyneműt, lepedőt, nehezebb és nagyobb textilneműket. Ha 25 percig végzed ezt a munkát, már meg is szabadultál 100 kalóriától!

0013719_1.jpg ()

2. módszer – portörlés
Ha létra is kell a portörléshez, mert egy magas szekrényt vagy polcot szeretnél letakarítani, másznod is kell – nem keveset. Az intenzív takarítással ekkor 20 perc alatt tudsz 100 kalóriát ledolgozni.

3. módszer – kocsimosás és kocsifényezés
Ne indulj csillogóra waxoltatni a kocsid hivatalosan erre a célra nyitva tartó fényezőbe. Végezd magad ezt a munkát! Vásárolj jó minőségű kocsifényező pasztát, és ha az időjárás is engedi, már neki is foghatsz kocsid ragyogóvá varázsolásához. A kocsifényezéssel – ha esetleg a hagyományos mosást is megejtetted előtte – 20 perc alatt égethetsz el 100 kalóriát

4. módszer – fűnyírás
Ez a ház körüli munka a kedvencünk. Válassz egy napsütéses szombat reggelt – lehetőleg ne túl korán fogj munkába, hisz a szomszédoknak is aludniuk kell. Ha a fűszálakon már megszáradtak a harmatcseppek és minden kerti bútort elcipeltél az útból, indulhat is az edzés. A testedzés igazán hatékony, ha jó nagy vágófelületű, motoros géppel dolgozol. Mindössze 20 perc kell a mínusz 100 kalóriához!

5. módszer – lépcső a lift helyett
Liftes házban laksz vagy magas irodaépületben dolgozol? Lift helyett válaszd a lépcsőt! Igaz, mintegy 20 percet kell ahhoz lépcsőznöd, hogy ledolgozz 100 kalóriát, lépcsőzz a sok kicsi sokra megy elve szerint. Popsid és combod formáján fogod tudni lekövetni a testedzés hatását!

  

Képek forrása: Profimedia


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X