Főoldal > MOZGÁS > A hatékony alakformálás titka

A hatékony alakformálás titka

alakformálásdiétafogyókúra
0

Írta:

Számtalan levél érkezik hozzánk azzal kapcsolatban, holy melyek a leghatékonyabb módszerek alakunk megőrzésére, fogyókúrára, zsírégetésre. Cikkünkben személyi edzőnknek feltett publikus olvasói kérdéseket közöljük, melyek talán neked is segíthetnek abban, hogy megtaláld a számodra legideálisabb mozgásformát! Az első kérdés témája: hogyan érdemes elosztani a különböző mozgásformákat ahhoz, hogy az edzés hatékony legyen? Kedves Kinga! 27 éves, […]

Számtalan levél érkezik hozzánk azzal kapcsolatban, holy melyek a leghatékonyabb módszerek alakunk megőrzésére, fogyókúrára, zsírégetésre. Cikkünkben személyi edzőnknek feltett publikus olvasói kérdéseket közöljük, melyek talán neked is segíthetnek abban, hogy megtaláld a számodra legideálisabb mozgásformát!

0014914_1.jpg ()

Az első kérdés témája: hogyan érdemes elosztani a különböző mozgásformákat ahhoz, hogy az edzés hatékony legyen?

Kedves Kinga!
27 éves, 158 cm magas, 52 kg-os egészséges nő vagyok. Testzsírszázalékom 18% körüli. Rendszeresen futok, 4-5 km-t egyszerre, Rubint Réka dvd-re alakformáló tornát végzek, illetve vettem egy leg magicet is. Arra vonatkozóan szeretnék tanácsot kérni, hogy a futást, tornázást, illetve a leg magicet milyen arányban, mennyiségben, megosztásban végezzem, hogy a lehető leghatékonyabban formáljam a testemet?
Köszönettel, válaszodat várva: Betti

Szia Betti!
Próbáld meg egyenlő arányban elosztani, pl.:hétfő, szerda, pénteki napokon, és minden edzésfajtát más napra tegyél. Ha túl könnyűnek találod, akkor a könnyebb és a nehezebb napokat váltogatva végezz mindegyikből heti kettőt.

A második olvasói kérdés arról szól, vajon miként lehet egy normál testsúlyból, de viszonylag aránytalan testfelépítésből kihozni a legjobbat.

Kedves Kinga!
167 cm vagyok, és 50 kiló. Tudom, hogy ez nem tűnik soknak, nekem sincs vele bajom. Csak azzal van gondom, hogy ez rosszul oszlik el. A nyáron valahogy a derekamra rakódott zsír, és a csípőmre, valamint a combom felső részére, talán még a hasamra is.
Tudnál nekem olyan gyakorlatokat mondani amelyek ezt a részt teszik kisebbé, feszesebbé, formásabbá?
Válaszodat előre is köszönöm.
Üdv.: Barbara

Kedves Barbara!
Valóban nincs okod panaszra – már ami a súlyodat és a hozzá tartozó magasságot illeti. Ha gondod van az említett testtájakkal a következő gyakorlatokat ajánlom – ezekkel hatékonyan és látványosan tudod formálni az alakod.
Végezz támadójárást, guggolásokat és felüléseket. Igyekezz egy kicsit kevesebbet enni az eddigiekhez képest, igyál napi 2 liter folyadékot, és sok gyümölcsöt, zöldséget fogyassz!
 
 
Képek forrása: Profimedia.hu

További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X