Főoldal > MOZGÁS > Szülés után lapos hasat szeretnék, mit tegyek? – A személyi edző válaszol

Szülés után lapos hasat szeretnék, mit tegyek? – A személyi edző válaszol

hízásmozgásvárandósság
0

Írta:

“Kedves Kinga! 34 éves (177 cm/69 Kg) három gyermekes anyuka vagyok. A testtömeg-indexem alapján normál a súlyom, de a fölösleg főként a derék alatt és a combközép feletti részre koncentrálódik. Szeretnék pár kilót célzottan fogyni erről a problémás helyről (kb 3 kg maradt rajtam a szülések után). Abban kérem a segítségét, hogy adjon nekem egy olyan edzéstervet, amit […]

“Kedves Kinga!

0015567_1.jpg ()

34 éves (177 cm/69 Kg) három gyermekes anyuka vagyok. A testtömeg-indexem alapján normál a súlyom, de a fölösleg főként a derék alatt és a combközép feletti részre
koncentrálódik. Szeretnék pár kilót célzottan fogyni erről a problémás helyről (kb 3 kg maradt rajtam a szülések után). Abban kérem a segítségét, hogy adjon nekem egy olyan edzéstervet, amit ha napi rendszereséggel elvégzek, akkor formásabbá, feszesebbé tehetem a hasamat (alsó- felső- oldalsó hasizom). Az a fő gondom ugyanis, hogy a terhességeim miatt – amiből az egyik ikerterhesség volt – nagyon megnyúlt a hasfalamon a bőr (…) Ön szerint van esélyem arra, hogy eltüntessem, vagy csak sebész segíthet? – ezt nem szeretném! Hetente 1 órát kézilabdázok, és 1/2 órát futok. (…) Edzőterembe nem nagyon van lehetőségem eljutni, inkább itthon végezhető gyakorlatokhoz szeretnék tanácsot kérni.
Válaszát előre is köszönöm.
Üdvözlettel,

Mamicu”

“Szia
A nagyon megnyúlt bőrön sokszor tényleg csak a plasztikai sebész segíthet. A bőr alatt elhelyezkedő izomréteg azonban formálható – ami szintén kitágul a várandósság alatt.

Mit tehetsz?

  • A comb formálására a  legjobb a futás, a támadójárás, és a guggolások végzése.
  • Segíthet az is, ha a napi sétánál a babakocsit erős tempóban hegynek, vagy meredek utcának fölfelé tolod jó hosszú lépésekkel. Ne a babára fogd, hogy nem jut időd mozgásra.
  • A has formálására rendszeresen végezz hanyattfekvésben lábemeléseket és hasprést.

Jó edzést!
Kinga”

Képek forrása: Profimédia


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X