Főoldal > MOZGÁS > Új trendek, új mozgásformák – találd meg a legjobbat!

Új trendek, új mozgásformák – találd meg a legjobbat!

diétaelhízásfogyókúramozgás
0

Írta:

New Period jóga – a harmonikus női létértHonnan ered?Egy Portugáliában élő magyar jógamester, Miklós Ervin a jóga oktatásánál évek óta figyelembe veszi, hogy a nőknél a menstruáció ideje alatt a két agyfélteke olyan magas szinten harmonizálódik, ami a férfiaknál csak sok éves meditáció után tapasztalható. Ezt a megközelítést Németh Gergő és Juhász Sarolta, két magyar […]

New Period jóga – a harmonikus női létért
Honnan ered?

Egy Portugáliában élő magyar jógamester, Miklós Ervin a jóga oktatásánál évek óta figyelembe veszi, hogy a nőknél a menstruáció ideje alatt a két agyfélteke olyan magas szinten harmonizálódik, ami a férfiaknál csak sok éves meditáció után tapasztalható. Ezt a megközelítést Németh Gergő és Juhász Sarolta, két magyar jógaoktató fejlesztette tovább. A New Period jóga azt az ősi tudást eleveníti fel, amelyet sok régi kultúra képvisel, miszerint a nőknek a menstruációjuk idején különös, megmagyarázhatatlan megérzéseik, látomásaik, jósló álmaik vannak. Az agykutatás során végzett vizsgálatok is alátámasztották, hogy menzesz idején a két agyfélteke között erősödik a kommunikáció. Ez az új jógairányzat az ősi és a modern tudást egyesíti, így segítve az intuitív gondolkodási készség fejlesztését.

0015282_1.jpg ()

Kiknek ajánlott?
Akik minden hónapban megszenvedik a menstruáció alatti testi-lelki változásokat, illetve nőgyógyászati panaszokkal küzdenek.

Milyen pozitív hatásai vannak?
A hagyományos jógát a fokozatos fejlődés jellemzi, míg ez az irányzat a nők intuitív képességeire építve nagyobb ugrások során, felismeréseken át eredményezi a tudást. Számos ezoterikus irányzat szerint az új évezredben a nők lesznek a főszereplők, ehhez azonban meg kell tanulniuk elfogadni és előnyükre fordítaniuk nőiségüket. A New Period módszer jótékony hatása ugyanaz, mint a klasszikus jógának: a harmónia megteremtése. Minden probléma gyökere ugyanis az egyensúlyvesztés, így ha sikerül a két agyfélteke együttműködését javítani, akkor mind testi, mind szellemi síkon pozitív változásokat tapasztalhatunk.

A mozgás világának további újdonságairól a Wellness magazin novemberi számában olvashatsz….

Képek: Profimedia.hu


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X