Főoldal > MOZGÁS > Zsírégetés vagy erősítés? – Találd meg a hozzád illő sportot!

Zsírégetés vagy erősítés? – Találd meg a hozzád illő sportot!

diétafogyókúramozgás
0

Írta:

Az alkati adottságaidnak, hangulatodnak megfelelő mozgásformát nem könnyű megtalálni! Az sem mindegy, hogy milyen sportot választasz, ha fogyni szeretnél, az alakodat formálnád, vagy erősítenéd az izmaidat. Lássuk, milyen mozgásforma illik hozzád, és mit érdemes kipróbálnod!  Ha fogyni szeretnélHa a zsírpárnáidtól akarsz megszabadulni, válassz hetente legalább 3X1 óra zsírégető hatású, közepes intenzitású mozgásformát. Ilyen például az aerobik, a futás, vagy a […]

Az alkati adottságaidnak, hangulatodnak megfelelő mozgásformát nem könnyű megtalálni! Az sem mindegy, hogy milyen sportot választasz, ha fogyni szeretnél, az alakodat formálnád, vagy erősítenéd az izmaidat. Lássuk, milyen mozgásforma illik hozzád, és mit érdemes kipróbálnod! 

  • Ha fogyni szeretnél
    Ha a zsírpárnáidtól akarsz megszabadulni, válassz hetente legalább 3X1 óra zsírégető hatású, közepes intenzitású mozgásformát. Ilyen például az aerobik, a futás, vagy a nordic walking.
  • Ha az alakod formálnád
    Az egész test izomzatát alaposan megmozgatják a jóga és a pilates gyakorlatai, valamint az úszás és az aquafitnesz. Ha látványos eredményt szeretnél elérni, hetente legalább 3X1-1,5 órát  szánj ezekre a mozgásformákra.
  • Ha erősödni akarsz
    Az izmaidat a rendszeres súlyzós edzések fejlesztik a leghatékonyabban. Edzettségi szintedtől függően 1,5 – 2 kg-os súlyzókkal dolgozz, hetente legalább 3-szor. Tedd változatossá erősítő programodat: hetente kétszer iktass be egy-egy kick-boksz órát is – fejleszti az állóképességet, javítja a koordinációs készséget és alaposan megdolgoztat minden izmot.

0015628_1.jpg ()

  • Ha szeretsz szabad levegőn lenni
    Ha imádod a friss levegőt, és szívesebben mozogsz akár egyedül is, nem érdemes az edzőtermek órarendjeit bújnod még télen sem! A zsúfolt aerobik órák és konditermek helyett válaszd inkább a szabadtéri sportokat: pl: jó idő estén a futást, kerékpározást, túrázást, télen a korcsolyázást, síelést. Ezek a sportok amellett, hogy remek zsírégetők, hatékonyan formálják a láb izmait is.
  • Ha imádsz táncolni
    Vannak, akik új erőre kapnak egy-egy zeneszám hallatán, ezért nekik kifejezetten érdemes olyan aerobik órákat választani, amelyek táncos elemekből épülnek fel. Próbáld ki a capoera vagy a latin-táncos aerobik órákat. Segítségükkel javul a ritmusérzéked, a mozgáskoordinációd és egy-egy edzés alkalmával rengeteg kalóriától szabadulhatsz meg.
  • Ha az eredmények motviálnak
    Amennyiben a sportolással elért eredmények motiválnak, fuss futógépen, vagy tekerj szobabiciklin – ezek jelzik a megtett kilométereket és az elégetett kalóriákat is. Ebben az esetben célszerű edzésnaplót vezetned az aktuális teljesítményeidről, hogy követni tudd fejlődésedet. Ha nem sikerült elérned az áhított eredményt, kérd ki személyi edző szakértő tanácsát!
  • Ha fő célod a test és lélek összhangjának megteremtése
    A  test és a lélek összhangjának megteremtése a legfőbb célod? Itt az ideje kipróbálnod valamilyen keleti küzdősportot (pl: kung-fu), a thai chit, vagy a különböző jógaórák egyikét. A thai chi mozdulatainak gyakorlása közben összhangba kerül a test és tudat. A hatha jóga kiváló az összpontosítás és a kitartás növeléséhez. A power jóga dinamikusabb ászanái és célzott légzőgyakorlatai elősegítik a szervezet méregtelenítését ugyanúgy, mint a bikram jóga.

    Képek forrása: Profimédia


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X