Főoldal > MOZGÁS > Karcsúsodj hógolffal! – Béres Alexandra ajánlásával!

Karcsúsodj hógolffal! – Béres Alexandra ajánlásával!

diétafogyókúrahógolfkarcsúság
0

Írta:

Béres Alexandra a családjával évek óta visszatérő vendége az ausztriai Obertauern nevű síparadicsomnak. A meseszép környezetben, mintegy 1750 m magasan fekvő sípályák  ideális kikapcsolódási lehetőséget nyújtanak a téli sportok szerelemeseinek. A síelés mellett Szandi  itt próbálta ki a hógolfot, amely remek kikapcsolódást nyújtott számára. Hogyan játsszák a hógolfot?A hógolf szabályai alig térnek el az eredeti […]

Béres Alexandra a családjával évek óta visszatérő vendége az ausztriai Obertauern nevű síparadicsomnak. A meseszép környezetben, mintegy 1750 m magasan fekvő sípályák  ideális kikapcsolódási lehetőséget nyújtanak a téli sportok szerelemeseinek. A síelés mellett Szandi  itt próbálta ki a hógolfot, amely remek kikapcsolódást nyújtott számára.

Hogyan játsszák a hógolfot?

A hógolf szabályai alig térnek el az eredeti játéktól, ugyanazokkal az ütőkkel játsszák mindkét játékot. A labda színe a hógolfban narancsszínű, hogy könnyebben észre lehessen venni a különleges adottságú pályán. A gurító felületet a hógolfban fagyott hó borítja, amelyen a labda teljesen kiszámíthatatlanul viselkedik, éppen ezért a játék nagy koncentrációt és ügyességet igényel. A pályán 9 lyuk van elhelyezve, azokba kell beletalálni a labdával. A lyukak átmérője 20 cm, egy menetben kilenc gurítást kell telejesíteni és a pályán a leghosszabb szakaszok sem haladják meg a 240 métert.

0017032_1.jpg ()

Miért jó ez a sport?

A hógolf nyugodt, aerob átmozgató edzés. Egy-egy játékmenet a játékos felkészültségétől függően 2-3 órát is igénybe vehet. A golf nagy előnye, hogy fejleszti a koordinációs készséget és a koncentrációt. Hógolfozás közben fontos szerep jut az úgynevezett rotációs mozdulatoknak, amelyek elsősorban a törzstartó, és a derék izmait dolgoztatják meg.

Mikor érdemes hógolfozni?

A nap bármely szakában, bioritmusodtól függően érdemes kipróbálni ezt a sportot. Ha fogyni szeretnél, zsírégetésre a reggeli időpont a legalkalmasabb!

Tudtad?
– Béres Alexandra nemcsak a hógolf szerelmese, de mintegy hat éve curlingezik. Heti négy edzésen vesz részt egy jól összeszokott csapat tagjaként. Céljuk: kijutni az Olimpiára.   
– Obertauernben az idén január 29. és január 31-e között rendezik meg a Hógolf Világbajnokságot. Az 1300 méter magasan fekvő pályán tehetik majd próbára ügyességüket az indulók, a nyertes egymillió dollárt vihet majd haza.
– Obertauern városka arról is nevezetes, hogy itt forgatta a Beatles együttes Help c. filmjének egyes jeleneteit.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X