Főoldal > MOZGÁS > Zsírégetés és kondíciójavítás egyben! – Itt a gyorstollaslabda!

Zsírégetés és kondíciójavítás egyben! – Itt a gyorstollaslabda!

diétafogyókúramozgászsírégetés
0

Írta:

Mi a gyorstollas? A tollaslabda továbbfejlesztett változata: gyorsabb és intenzívebb, mint bármely más ütős labdajáték. Miért jó ez a sport? A gyorstollassal új korszak kezdődött az ütős labda-játékok terén. Könnyen elsajátítható, mégis folyamatosan próbára teszi a játékos tudását és kondícióját, mivel a tollaslabda, a tenisz és a squash legjobb tulajdonságait ötvözi. A gyorstollas-labda súlyának és […]

Mi a gyorstollas?
A tollaslabda továbbfejlesztett változata: gyorsabb és intenzívebb, mint bármely más ütős labdajáték.
Miért jó ez a sport?
A gyorstollassal új korszak kezdődött az ütős labda-játékok terén. Könnyen elsajátítható, mégis folyamatosan próbára teszi a játékos tudását és kondícióját, mivel a tollaslabda, a tenisz és a squash legjobb tulajdonságait ötvözi. A gyorstollas-labda súlyának és újszerű aerodinamikai kialakításának köszönhetően hihetetlen sebességre képes. Az ütők optimális kialakítása és súlya a lehető legjobb irányítást, pontosságot és legnagyobb sebességet teszi lehetővé. A játékhoz még háló sem szükséges.
Mikor próbáld ki?
Bárhol, bármikor, bármilyen időjárási körülmények között, a nap 24 órájában játszható, határok nélkül! Bárhol játszhatsz – legyen szó akár tengerparti játékról, akár kemény meccsről a parkban vagy a teniszpályán. Éjszakai labdával és világító patronnal éjjel sem kell abbahagynod a játékot! A blackminton-parti igazi mágikus élményt nyújt: az UV-fényt kibocsátó piramis hatására a labda, az ütő és a pályaszalag fluoreszkál, az UV-reagens felszerelés és testfestés sejtelmes fényében pedig varázslatos ütni a labdát.

0017016_1.jpg ()

Hogyan érdemes játszanod?

  • Hobbijáték: Ütögess egyet pálya és szabályok nélkül! Laza adogatás a parkban, hosszú labdamenetek naplementekor, vagy egy fergeteges meccs a tengerparton – hangulatodnak megfelelően.
  • Hobbimeccs: A gekkóemblémás narancssárga bójával kijelölheted a két alapvonalat. Minél kisebb a távolság az alapvonalak között, annál gyorsabb a labdamenet. Minél szélesebb a „kapu”, annál pörgősebb a játék.
  • Gyorstollas-pályán: A fluoreszkáló szalagok két, egyenként 5,5 m oldalhosszúságú négyzetet jelölnek ki egymástól 12,8 m távolságra. Háló nem szükséges! Mobilpályaként bárhová magaddal viheted, és máris kész a pálya a tengerparton, a ligetben vagy a kertben.
  • Teniszpályán: A gumírozott „Speedminton” jelölőszalag segítségével a teniszpálya a belső vonalak meghosszabbításával néhány másodperc alatt gyorstollas-pályává alakítható. Egy teniszpályán egyidejűleg négyen játszhattok akár egyes, akár páros mérkőzést.

Milyen felszerelés szükséges a gyorstollas-labdázáshoz? 

  • A gyorstollas titka: a labda (speeder). Akár 290 km/órás sebességre és 30 méter hatótávolságra képes. A labdák a csúcstechnológia szülöttei: kialakításuknak köszönhetően valamennyi tollaslabda-változatnál áramvonalasabbak. Nagyobb súlyuk és a kisebb kosárméret következtében csekélyebb légellenállással rendelkeznek. Emiatt nagyobb a hatótávolságuk, röppályájukat pedig sokkal pontosabban tartják.
  • Hobbilabda: kezdő játékosok labdája, kisebb távolságokra, lassabb játékra optimális. Sebesség: max. 260 km/h.
  • Versenylabda: Profi versenylabda nagyobb távolságokra. Elengedhetetlen az igazi pörgős meccsekhez. Sebesség: max. 290 km/h.
  • Éjszakai labda: Éjszakai játékhoz áttetsző labdafejbe illeszthető világító patronnal.
  • Szélgyűrű: Erősebb szélben játszott meccsekhez.
  • Speedminton ütők: Alumínium ütő az első sikerélményhez, edzett alumínium ütő hobbijátékhoz és meccshez, szénszálas kompozit ütő profik számára és szénszálas anyagú, prémium kategóriás ütő.

Képek forrása: Profimédia 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X