Főoldal > MOZGÁS > 10 kg fölösleg van rajtam, mit tegyek? – Béres Alexandra válaszol

10 kg fölösleg van rajtam, mit tegyek? – Béres Alexandra válaszol

diétafogyókúramozgás
0

Írta:

“Szia Szandra! Szeretnék fogyni 10 kilót, de leginkább azt szeretném, ha le tudnék fogyni a hasamról, combjaimról. Tudom, hogy nem lehet helyileg fogyni, de mi az a mozgás, amitől mégis lehet. Szinte mindent kipróbáltam, kardióedzést, DVD-tornát, stb. Könnyű húsokat, sok zöldséget és gyümölcsöt eszem, mégsem fogyok. A vérnyomásom jó, a vérképem is jó, a cukrom is jó. […]

“Szia Szandra!

Szeretnék fogyni 10 kilót, de leginkább azt szeretném, ha le tudnék fogyni a hasamról, combjaimról. Tudom, hogy nem lehet helyileg fogyni, de mi az a mozgás, amitől mégis lehet. Szinte mindent kipróbáltam, kardióedzést, DVD-tornát, stb. Könnyű húsokat, sok zöldséget és gyümölcsöt eszem, mégsem fogyok. A vérnyomásom jó, a vérképem is jó, a cukrom is jó. Egészséges vagyok, mégis lenne mit fogynom. Kérlek segíts, adj valami tanácsot, hogy mit és mennyit mozogjak, illetve hogyan táplálkozzam? Kérlek segíts, hiszen a Te tapasztalatod egyedülálló a Nők számára, és nekem is fontos, amit majd írni fogsz. Előre is köszönöm a válaszodat!!! További jó munkát Neked és sok örömöt a napjaidban! ”

Kedves Levélíró!

Bár nem tudom, hogy hány kiló vagy jelenleg, és honnan indulna a 10 kg-os fogyás, de úgy gondolom, hogy biztosan meg lehet találni azt az okot, ami miatt nem indult el a súlyod. Szívesen kikérdeznélek a táplálkozási szokásaidról, hiszen amiket leírtál azok jónak tűnnek, valószínűleg máshol keresendő az ok. Ha a 21 napos diéta mellett döntesz, akkor feltétlenül ajánlom, hogy a Súlykontroll II-es szakasszal folytasd az étkezésedet, ne hagyd abba rögtön a 21 nap után.

Mozgásban az alábbi tuti tippet adnám:

  • Öt perc gyaloglás, 20 perc kocogás (nagyon lassan!)
  • 25 félguggolás (lábfejek előre néznek, vállszéles terpeszállás, comb érje el a vízszintest, törzsed ne dőljön előre)
  • 15-15 kitörés (széles haránt terpeszállásban mindkét térded hajlítsd derékszögig)
  • 10 fekvőtámasz (legyen fönt a térded)
  • A fekvőtámasz helyzetében húzd fel az egyik, majd a másik térded 20-szor mindkét lábbal.
  • Folytasd 15 perc (ha megy 20 perc) kocogással és 5 perc sétával.

Egy héten négyszer végezd el ezt a gyakorlatsort! 

Ez a kis rövid edzésterv segít abban, hogy a hasadról, combodról lemenjen a felesleg, karban tartja a farizmodat és minden izomcsoportodat érinti. Nem könnyű, de egészen biztosan hatásos.

Béres Alexandra

Képek forrása: Profimédia


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X