Főoldal > MOZGÁS > 5 szuper zsírégető fitneszgép otthonra

5 szuper zsírégető fitneszgép otthonra

edzésfitneszkardiogépmozgás
0

Írta:

Akkor sem kell letenned az edzésről, ha időhiányban szenvedsz – hidd el, az otthoni edzés kifejezetten szórakoztató, hiszen miközben erősíted a láb-, a fenék- vagy éppen a karizmaidat, nyugodtan tévézhetsz vagy hallgathatsz zenét! Futópad Szeretsz futni, de az időjárás nem mindig jó ehhez? Akkor szerezz be egy futópadot, amelyen nemcsak a sebességet változtathatod, hanem kedved és […]

Akkor sem kell letenned az edzésről, ha időhiányban szenvedsz – hidd el, az otthoni edzés kifejezetten szórakoztató, hiszen miközben erősíted a láb-, a fenék- vagy éppen a karizmaidat, nyugodtan tévézhetsz vagy hallgathatsz zenét!

Futópad

Szeretsz futni, de az időjárás nem mindig jó ehhez? Akkor szerezz be egy futópadot, amelyen nemcsak a sebességet változtathatod, hanem kedved és erőnléted szerint futhatsz sík terepen és hegymenetben is, hiszen a pad meredekségét is te határozod meg. Tévhit, hogy a futás unalmas – még bent, a szobában is izgalmas edzéstervet állíthatsz össze magadnak, hiszen folyamatosan ellenőrizheted, hogy mennyit és milyen gyorsan futottál, és hogy mennyi kalóriát égettél el! A futás ugyanis tökéletes zsírégető, a test összes izmát megdolgoztatja, de a vádlit, a combot és feneket is hatékonyan formálja.
Előnye: a futópad felülete enyhén rugózik, így nem terheli annyira a tested ízületeit, mint ha például betonon futnál. Ha nem vagy túl jó erőben, akkor is elkezdheted az edzést, hiszen te állítod be az edzés nehézségét.
Ára: 50 000 forinttól 500 000 forintig

0018562_1.jpg ()

Taposógép

Ha elégedetlen vagy a hátsóddal és a combjaiddal, a taposógép a neked való otthoni fitneszeszköz! Minden másnál hatékonyabban formálja ezeket a problémás területeket, alaposan megdolgoztatja a láb- és a farizmokat. A taposógépen beállíthatod a nehézségi fokot, majd fokozatosan egyre nehezebb edzésprogramot állíthatsz össze magadnak. A technikára figyelj odal - szorítsd le a talpadat, ne görnyedj előre, hanem húzd ki magad, és figyelj a helyes légzéstechnikára!
Előnye: a „valódi” lépcsőzéssel ellentétben a taposógép kevésbé viseli meg a láb ízületeit. Ráadásul egyes taposógépeken kapaszkodhatsz is, így kevésbé érzed megerőltetőnek az edzést – a fogódzkodást azért ne vidd túlzásba, mert így kevésbé dolgoztatod meg a lábizmaidat!
Ára: 10 000 forinttól 200 000 forintig

Szobabicikli

A szobabicikli egy igazi klasszikus – évtizedek óta a legnépszerűbb fitneszgép. Nem véletlenül, ugyanis megdolgoztatja a farizmokat, a vádlit és a combokat is. Ráadásul a használata nagyon egyszerű, csak az ülést és a kormányt kell beállítanod, és már tekerhetsz is! A kijelzőn nyomon követheted, milyen sebességgel haladsz, milyen távot tettél meg, és hogy mennyi kalóriát égettél el eddig, sőt egyes gépek még a pulzusszámodat is mérik.
Előnye: a szobabicikli igazi családi fitneszgép – a gyerekektől kezdve az időseken át mindenki használhatja. Ráadásul ha helyesen állítod be az ülést és a kormányt, sem a derekadat, sem a térdedet nem erőlteted meg.
Ára: 30 000 forinttól 200 000 forintig

Evezőgép

Tévhit, hogy az evezőgép csak a karokat erősíti – ha a sínen előre-hátra csúszó ülésben a lábadat behajlítva, majd kiegyenesítve hajtod végre az evező mozdulatokat, alaposan megdolgoztatod a hát-, a váll- és a lábizmaidat is, ráadásul az állóképességedet is javíthatod. Vigyázz a helyes tartásra: ha még soha nem eveztél, kérd ki személyi edző tanácsát, mert a rossz tartásban végzett evezés derékfájdalmat okozhat. Ha problémád van a térdízületeddel, más fitneszgépet válassz!
Előnye: mivel az evezőgépet a férfiak általában nagyon szeretik, két legyet üthetsz egy csapásra – mindketten használhatjátok. Szerencsére ez a fitneszgép kicsi helyet foglal, így a legkisebb lakásokban is elfér.
Ára: 45 000 forinttól 500 000 forintig

Ellipszistréner

Az ellipszistréner magában egyesíti a taposás és a futás jótékony hatását – ezzel nemcsak a lábadat és a hátsódat formálhatod, hanem az előre-hátra mozgatható karok segítségével a felsőtestedet is alaposan megdolgoztathatod. Készíts saját edzéstervet: a súlyzós erősítést zárd fél óra ellipszistrénezéssel!
Előnye: mivel az ellipszistréner úgy imitálja a futást, hogy közben nem terheli az ízületeket, akkor is használhatod, ha mozgásszervi panaszaid vannak, például boka- vagy térdsérülésed miatt nem futhatsz. Ráadásul az ellipszistrénert akkor is használhatod, ha komoly túlsúllyal küzdesz.
Ára: 80 000 forinttól 800 000 forintig

Képek forrása: Profimédia


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X