Főoldal > MOZGÁS > Feszes mell, kerek popsi a bikiniszezonra!

Feszes mell, kerek popsi a bikiniszezonra!

bikiniedzésfenékhasmellmozgás
0

Írta:

Már most kezdj el készülni a nyárra! Ne reménykedj, hogy rendszeres edzés nélkül jól fogsz festeni a fürdőruhádban! Végezd el a következő gyakorlatokat naponta többször – nem kell túl sok időt rászánnod, az eredmény mégsem marad el! Gyakorlatok a feszes fenékért 1. gyakorlatFeküdj oldalt, a kezeddel támaszkodj meg a talajon. A felül lévő lábadat lassan […]

Már most kezdj el készülni a nyárra! Ne reménykedj, hogy rendszeres edzés nélkül jól fogsz festeni a fürdőruhádban! Végezd el a következő gyakorlatokat naponta többször – nem kell túl sok időt rászánnod, az eredmény mégsem marad el!

Gyakorlatok a feszes fenékért

1. gyakorlat
Feküdj oldalt, a kezeddel támaszkodj meg a talajon. A felül lévő lábadat lassan emeld fel, majd engedd le. Ismételd meg húsz-huszonötször a gyakorlatot, arra viszont figyelj, hogy ne lendületből emeld a lábadat! Ha nem érzed, hogy az edzés végén feszül a feneked és a combod, rosszul végezted a gyakorlatot!

2. gyakorlat
Feküdj a hátadra, hajlítsd be a lábaidat, és a két térded közé szoríts egy labdát! Emeld meg lassan a medencédet úgy, hogy továbbra is összeszorítod a labdát, majd lassan ereszkedj vissza a talajra. Ismételd meg a gyakorlatot legalább tizenötször-hússzor!

3. gyakorlat
Ezt az izomerősítő gyakorlatot tényleg bárhol végezheted, a munkahelyeden, a buszon vagy akár a postán, sorban állás közben. Feszítsd meg erősen a comb- és fenékizmaidat, tartsd így hat-hét másodpercig, majd engedd el!

Tipp: Ha nemcsak feszesebbé szeretnéd tenni a hátsódat, hanem a narancsbőrtől is meg szeretnél szabadulni, a táplálkozási szokásaidon is változtatnod kell: a C- és E-vitaminban gazdag ételek erősítik a bőrt! A mozgásformák közül pedig válaszd a capoeira aerobikot, az aero-stepet vagy az aquajoggingot!

0018979_1.jpg ()

Gyakorlatok a feszes mellért

1. gyakorlat
Kezdj karkörzéssel: ülj le egy székre, tartsd a gerincedet egyenesen! Kinyújtott karral kezdd el a karkörzést, de úgy, hogy a könyöködet nem hajlítod be. Arra is figyelj, hogy ne lendületből, hanem mellizomból végezd a körzéseket, így lesz igazán hatásos. Legalább négy-öt percen keresztül ismétled a gyakorlatot. Vigyázat: ha öt perc után nem feszül a mellizmod, rosszul végzed a karkörzéseket!

2. gyakorlat
Feküdj hanyatt, oldalsó középtartásban fogj meg egy-egy súlyzót! Enyhén behajlított karral emeld a súlyzót a mellkasod felé, majd lassan engedd vissza a talajra. Végezd el ezt a gyakorlatot legalább tízszer!

3. gyakorlat
Szorítsd össze a két könyöködet a mellkasod előtt! Lassan emeld fel a karjaidat addig, ameddig csak tudod, de úgy, hogy a két könyököd ne mozduljon el egymástól! Ha ezzel megvagy, nyújtsd ki magad elé a karjaidat, szorítsd össze a két tenyeredet, amennyire csak tudod, és tartsd így egy-két percig!

Tipp: Feszesebbé szeretnéd tenni a melleidet? Akkor vásárolj otthonra pár súlyzót, de választhatod az XCo-t is – ez egy speciális súlyzó, amely alumíniumból készült, a belsejében pedig ide-oda csúszkáló híg massza van, ezzel intenzívebb edzést tesz lehetővé.

Gyakorlatok az izmos hasért

1. gyakorlat
Feküdj hanyatt, az egyik lábadat húzd fel a mellkasodig, a másikat tartsd kinyújtva húsz-harminc centiméterrel a talaj felett. Tartsd meg pár másodpercig a mozdulatot, úgy, hogy a karjaid közben szorosan a tested mellett legyenek, majd cseréld meg a két lábadat! Ismételd meg ezt legalább harmincszor! A gyakorlat végzése közben figyelj arra, hogy a derekad végig le legyen szorítva a talajra!

2. gyakorlat
Maradj fekve, mindkét lábad legyen kinyújtva, de az egyik pihenjen a talajon, a másikat pedig tartsd húsz centiméterre a talajtól. Végezz tíz-tizenöt hasprést ebben a pózban úgy, hogy a lábaid lehetőleg ne mozogjanak és a derekad is hozzá legyen szorítva a talajhoz! Ha megvagy, nyújts egy percig, majd cseréld meg a lábaidat, és így is csinálj tizenöt hasprést!

3. gyakorlat
Feküdj a hátadra, a lábaidat kinyújtva emeld magasra! Nyújtsd ki a két karod, és emeld fel a törzsedet úgy, mintha meg szeretnéd fogni a lábujjaidat. Tartsd meg ezt pózt pár másodpercig, majd lassan ereszkedj vissza a talajra! Vigyázz: a derekad ne mozduljon el a talajról, így lesz igazán hatásos ez a gyakorlat!

Tipp: Ha az edzőteremben szeretnél megszabadulni a hasadon lévő zsírpárnáktól, próbáld ki a karate és a tánc mozdulatait ötvöző tae bo-t, de jó választás számodra a power jóga is! 

Ne feledd: A gyakorlatok végén soha nem feledkezz meg a nyújtásról!

Képek forrása: Profimédia


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X