Főoldal > MOZGÁS > Narancsbőrös a hasam, mit tegyek? – Béres Alexandra tippjei

Narancsbőrös a hasam, mit tegyek? – Béres Alexandra tippjei

Béres Alexandramozgásnarancsbőr
0

Írta:

“Nekem igazából már nincs sok súlyfeleslegem, ám van egy problémám: ez pedig a hasam. Egyáltalán nem feszes, hanem tiszta narancsbőrös. Ezt mivel tudnám eltüntetni? Megvan az összes edzésprogramod, rendszeresen tornázom is rájuk, de erről a területről nem sikerül ledolgoznom a fölösleget. Pedig érzem, hogy ott vannak az izmok, csak nem sikerül előcsalogatnom őket. Légyszi, ha tudsz, válaszolj!Köszönettel: […]

“Nekem igazából már nincs sok súlyfeleslegem, ám van egy problémám: ez pedig a hasam. Egyáltalán nem feszes, hanem tiszta narancsbőrös. Ezt mivel tudnám eltüntetni? Megvan az összes edzésprogramod, rendszeresen tornázom is rájuk, de erről a területről nem sikerül ledolgoznom a fölösleget. Pedig érzem, hogy ott vannak az izmok, csak nem sikerül előcsalogatnom őket. Légyszi, ha tudsz, válaszolj!
Köszönettel: Csibike”

“Kedves Csibike!

A hasizom az a fránya testrész, ami csak diétával és kardioedzéssel megy le. Talán megleplek, de a hasizom fejlesztésére szerintem a két legjobb gyakorlat a kocogás és a fekvőtámasz.
– A kocogás alkalmával ugyanis a ki- és belégzéssel tartanod kell a hasfalat, ezáltal fokozod a vérkeringést és égeted a felesleget.
– A fekvőtámasznál – ha helyesen végzed -, az egész törzsizmod megfeszül. Ezt a testhelyzetet nem lehet máshogy felvenni. Ebben a feszített helyzetben kell hajlítanod a karod, és a hasizmaid összehúzódnak. 

A következőt javasolom: 

  • Kocogj lassan és minden 10 perc után végezz el 10 fekvőtámaszt – ezt legalább háromszor ismételd meg! Ha még van erőd a végén, akkor végezhetsz ismert hasizomgyakorlatokat, mint például a felülés és a hasprés.

Béres Alexandra”

 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X