Főoldal > MOZGÁS > Futólecke fogyni vágyóknak

Futólecke fogyni vágyóknak

diétafogyókúrafutászsírégetés
0

Írta: and

1. Tanuld meg a helyes technikát! Bár 2 éves korunkra mindannyian megtanulunk futni, mozgásunkba mégis rengeteg hiba csúszhat, ami görcsössé teszi izmainkat, túlterheli ízületeinket, elfárasztja szervezetünket, és ezáltal sérüléseket idézhet elő. A helyes, gazdaságos energia felhasználással járó futómozgást iskolai gyakorlatokkal tudod elsajátítani. Tippünk: Válassz egyenes, lehetőleg puha terepet, és végezz 3x 40 métert a következő […]

1. Tanuld meg a helyes technikát!

Bár 2 éves korunkra mindannyian megtanulunk futni, mozgásunkba mégis rengeteg hiba csúszhat, ami görcsössé teszi izmainkat, túlterheli ízületeinket, elfárasztja szervezetünket, és ezáltal sérüléseket idézhet elő. A helyes, gazdaságos energia felhasználással járó futómozgást iskolai gyakorlatokkal tudod elsajátítani.
Tippünk:
Válassz egyenes, lehetőleg puha terepet, és végezz 3x 40 métert a következő gyakorlatokból: futás sarokemeléssel, futás térdemeléssel.

0021443_1.jpg ()

2. Csináld máshogy, mint eddig!

Sokak számára a futás egyet jelent a megállás nélküli gyötrelemmel, és mivel az egyhangúság unalmas, hamar feladják az edzéseket.
Tippünk:
Folyamatos futás mellett végezz résztávos edzéseket! Fuss 5-6 percig lendületesen, majd 3 perc pihenés, nyújtás után ismételd meg a gyakorlatsort 6-szor.

3. Keress új terepet! 

Keress új terepet a futáshoz! Ha eddig csak a ház körül futottál, menj ki a természetbe, élvezd a friss levegőt, a madárcsicsergést!
Tippünk:
Ha hegyes vidéken laksz, fedezz fel újabb és újabb erdei utakat! Váltogasd a meredekebb és a lankásabb terepet! Ha nincs a közeledben erdő, keress sportpályát, és fuss kimért terepen,  hogy megismerd a képességeidet!

4. Mérd az időt!

A folyamatos futásoknál nehéz növelni a tempót, ha mindig azonos helyen futsz.
Tippünk:
Mérd az időt, így lesz mihez viszonyítani az éppen aktuális teljesítményedet! Próbáld megjavítani egyéni csúcsodat!

5. Keress társaságot!

És ha végleg nem megy egyedül, nézz szét ismerőseid közt! Biztos akad olyan, aki szívesen veled tartana! Lehetőleg azonos képességű futópartnert keressünk.
Tippünk:
Ha mégis magadra maradtál, legyél tagja az Amatőr futóklubnak, ahol személyes felügyelet mellett sajátíthatod el ennek a gyönyörű és hatásos mozgásnak az alapjait.

 

 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X