Főoldal > MOZGÁS > Így feszesítsd a melled!

Így feszesítsd a melled!

egészségmelltest
0

Írta:

Sok nőnél idővel komoly gondot okozhat a mellek megereszkedése, ami visszavezethető öröklött tényezőkre, de szerepet játszhat a hirtelen súlygyarapodás vagy akár a szülés utáni szoptatás is. Ez utóbbinál a mell kötőszövetét olyan külső hatás éri, aminek szemmel látható jelei a mellen végighúzódó striák lesznek. Ez senki számára nem öröm, de ne keseredj el, mert a […]

Sok nőnél idővel komoly gondot okozhat a mellek megereszkedése, ami visszavezethető öröklött tényezőkre, de szerepet játszhat a hirtelen súlygyarapodás vagy akár a szülés utáni szoptatás is. Ez utóbbinál a mell kötőszövetét olyan külső hatás éri, aminek szemmel látható jelei a mellen végighúzódó striák lesznek. Ez senki számára nem öröm, de ne keseredj el, mert a folyamat kis odafigyeléssel hatásosan orvosolható.

A következő mellizom erősítő gyakorlatokkal megtarthatod kebleid feszességét:

Ne feledd: minden gyakorlat után végezz nyújtó hatású gyakorlatot. A hátad mögött nyújtott karral kulcsold össze a kezed. 

1. gyakorlat:

Kiinduló helyzet: Állj váll szélességű terpeszállásba, jobb karod mélytartásban, bal karod pedig magastartásban legyen. Kezeidben tarts meg egy-egy 1-1,5 kg-os kézi súlyzót vagy egy ásványvizes palackot. Végezz „malomkörzést” először előre, majd hátra.
Mennyi ideig végezd a gyakorlatot?
A karkörzést 10 másodpercig előre, majd 10 másodpercig hátra végezd. A sorozatból összesen hármat csinálj.
Mire figyelj?
Karkörzésnél végig legyen nyújtva a karod, ne hajlítsd be a könyöködet.

0021736_1.jpg ()

2. gyakorlat:

Kiinduló helyzet:
Állj váll szélességű terpeszállásba. Fogd meg a kézi súlyzókat oldalsó középtartásban, majd érintsd össze a kezeidet mellső középtartásban, majd vezesd vissza őket oldalsó középtartásba.
Mennyit végezz a gyakorlatból?
Négyszer 12 db-ot csinálj.
Mire figyelj?
Ha álló helyzetben nehéz számodra a kézi súlyzó megtartása, akkor hanyattfekvésben is végezheted a gyakorlatod, így ha oldalsó középtartásban vannak a karjaid, megpihentetheted őket. 

3. gyakorlat:

Kiinduló helyzet:
Ülj le kényelmesen egy székre, fogd meg a kézi súlyzókat, és a mellkasod előtt hajlítsd be 90 fokban a könyöködet és zárd is össze őket. A súlyzók érjenek össze. Tárd szét a könyöködet vízszintes vonalig, majd középen zárd össze ismét.
Mennyit végezz a gyakorlatból?
Háromszor 16 db-ot végezz.
Mire figyelj?
Gyakorlat közben tartsd meg az egyenes a törzsedet, és a könyökök zárásnál mindig érintkezzen egymással.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X