Főoldal > MOZGÁS > Szexi lábakra vágysz? 3 tipp, ami segíthet!

Szexi lábakra vágysz? 3 tipp, ami segíthet!

lábformálásmozgászsírégetés
0

Írta: and

Sokan elkövetik azt a hibát, hogy a tavasz első napsugaraival együtt szeretnének két hét alatt megszabadulni a felesleges kilóktól, ami persze nem szokott sikerülni. De ha már most elkezded rendszeresen végezni a gyakorlatokat, elkerülheted a téli pluszkilók felrakódását, és könnyedén lefaraghatsz a már meglévőkből is, hiszen még rengeteg idő áll rendelkezésedre. Látni fogod, hogy megjelenik […]

Sokan elkövetik azt a hibát, hogy a tavasz első napsugaraival együtt szeretnének két hét alatt megszabadulni a felesleges kilóktól, ami persze nem szokott sikerülni. De ha már most elkezded rendszeresen végezni a gyakorlatokat, elkerülheted a téli pluszkilók felrakódását, és könnyedén lefaraghatsz a már meglévőkből is, hiszen még rengeteg idő áll rendelkezésedre. Látni fogod, hogy megjelenik egy új eszköz a képeken, amellyel áthidalhatod a drága súlyzók hiányát. Ez nem más, mint egy félliteres műanyag palack, vízzel töltve. Aki úgy érzi, hogy túl kicsi a súly, az víz helyett töltheti homokkal, az igazán jó formában lévők pedig akár apró kavicsokkal is. Nagyon gazdaságos és tartós megoldás. Az alábbi egyszerű gyakor-latok elvégzése mindössze húsz percet vesz igénybe. Szánj rá időt hetente háromszor, és garantálom, hogy tavaszra látványos lesz a változás!

0023385_1.jpg ()

1. Faragj le a belső combodból! 

Feküdj oldalra, és az alkarodra támaszkodva emelkedj fel. A könyök, a váll, a bordák és a csípő legyenek egy vonalban. A felül lévő lábadat hajlítsd be, és tedd a talpadat a talajra. Az alsó lábat emeld előre, hogy nagyjából derékszöget zárjon be a törzseddel. Fordítsd ki a nyújtott lábadat úgy, hogy a lábfej ne fölfelé, hanem előre nézzen. A belső comb megfeszítésével emeld meg a nyújtott lábat, tartsd két-három másodpercig, majd engedd vissza. Ismételd meg huszonötször, közben lélegezz egyenletesen. A gyakorlat nyújtja a combot és a farizmot, erősíti és feszesíti a belső combot, emellett fejleszti a csípőizmok egyensúlyát. Ismételd meg mindkét lábaddal.

0023385_2.jpg ()

2. Formáld a hátsó combod!

Vedd elő a házi súlyzókat, és állj kis terpeszben. Hajolj előre egészen addig, amíg a combod hátsó részében nem érzel enyhe feszülést, majd egyenesedj fel. A gyakorlat erősen igénybe veszi a derekat, ezért fontos, hogy a gyakorlatot egyenes háttal végezd. Ha kicsit behajlítod a térded, könnyebben egyenesen tarthatod a hátad. Lassan, de folyamatosan végezd a gyakorlatot, így remekül formálja majd a combhajlító és a farizmaidat. Ismételd meg hússzor, majd rövid pihenő után még hússzor.

0023385_3.jpg ()

3. Szépítsd a vádlid!

Ismét vedd segítségül egy szék támláját az egyensúlyozáshoz. Állj zárt állásban, egyenes tartással. Emelkedj fel a lábujjaidra, és maradj így tíz másodpercig. Ha megvan, ereszkedj lejjebb, de ne engedd le teljesen a sarkadat egyszer se. Ismételd meg a gyakorlatot, ahányszor csak bírja a vádlid. Mivel a vádlit nagyon sokat kell nyúzni a látványos fejlődésért, kis pihenő után ismételd meg még egyszer.

A témáról bővebben a Nők Lapja Egészség magazin januári számában olvashatsz!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X