Főoldal > MOZGÁS > 3 hatékony mozgásforma narancsbőr ellen

3 hatékony mozgásforma narancsbőr ellen

aquafitneszcellulitfutásnarancsbőrstep aerobik
0

Írta:

Tudtad, hogy a felnőtt nők 95 százalékának van narancsbőre? Kialakulását többek között hormonális és genetikai okok, a helytelen táplálkozás és a mozgáshiány is elősegíti – így ha az öröklött hajlamon nem is tudsz változtatni, rendszeres mozgással megelőzheted vagy enyhítheted a narancsbőrt! 1. Futás Végre beköszöntött a tavasz, ezért itt az ideje, hogy felvedd az edzőcipőt, és […]

Tudtad, hogy a felnőtt nők 95 százalékának van narancsbőre? Kialakulását többek között hormonális és genetikai okok, a helytelen táplálkozás és a mozgáshiány is elősegíti – így ha az öröklött hajlamon nem is tudsz változtatni, rendszeres mozgással megelőzheted vagy enyhítheted a narancsbőrt!

1. Futás

Végre beköszöntött a tavasz, ezért itt az ideje, hogy felvedd az edzőcipőt, és reggelente elmenj kocogni a közeli parkba – már csak azért is, mert ez az egyik leghatékonyabb mozgásforma a narancsbőr ellen! A futás ugyanis serkenti az anyagcserét és a zsírégetést, ráadásul húsz-harminc perc után boldogsághormonok szabadulnak fel a szervezetedben, így nemcsak a tested kerül topformába, de a hangulatod is jobb lesz! A cellulitisz ellen a legjobb a lassú kocogás, amikor a pulzusszámod 130 körül mozog: ilyenkor bomlik le a legtöbb zsírsejt, és gyorsul fel leginkább a vérkeringés és a nyirokáramlás!
Tipp: ha eddig nem sportoltál rendszeresen, fokozatosan szoktasd hozzá a szervezetedet a futáshoz: eleinte pár percenként váltogasd a kocogást és a tempós sétát! Ne a sebességet növeld, hanem inkább az időtartamot – hetente legalább két-három alkalommal fuss húsz-harminc percet!

0024448_1.jpg ()

2. Aquafitnesz

Ha vízi sportok segítségével szeretnél megszabadulni a combodon és a hátsódon éktelenkedő narancsbőrtől, de nem tudsz úszni, próbáld ki az aquafitneszt! Ez az egyre népszerűbb mozgásforma nem csupán az állóképességedet fejleszti, de serkenti a zsírszövet anyagcseréjét, a vénás vérkeringést és a salakanyagok elszállítását is –  így segít megelőzni a cellulitisz kialakulását! Az edzéseken gimnasztikai gyakorlatokat kell végrehajtanod, méghozzá derékig vagy mellig érő vízben: az aquafitnesszel több kalóriát égethetsz el, mint egy sima aerobik órán, a víz ellenállás ugyanis jóval nagyobb, mint a levegőé, így nehezebb tökéletesen végrehajtani a gyakorlatokat, főleg akkor, ha szivacsból készült gyűrűket és súlyzókat is használsz!
Tipp: Ha tetszik az aquafitnesz, próbáld ki az aquaspinninget is. A medencében álló könnyűfém kerékpáron pedálozva óránként akár 650-700 kalóriát is elégethetsz, a víz ellenállásának köszönhetően ez a mozgásforma ugyanis keményebben dolgoztatja meg a vádlidat, a far-és combizmaidat, mint a sima szobabicikli.

3. Step aerobik

Erősödnek a láb- és a farizmaid, egy nehéz nap után is garantáltan felpörögsz, és óránként 420-430 kalóriát égethetsz el: a step aerobik a neked való mozgásforma, ha nemcsak a narancsbőrt szeretnéd eltüntetni, de le szeretnél adni néhány kilót is! Az edzések annyiban különböznek a sima aerobiktól, hogy az egyszerű koreográfiákat egy állítható magasságú steppad segítségével kell végrehajtanod – mindvégig pörgős zene szól, a kombinált órákon pedig kézisúlyzós gyakorlatokkal is megfűszerezik a step aerobikot, így az egész testedet megmozgathatod!
Tipp: Érdemes kipróbálnod a step aerobik vizes változatát is – az aquastep órákon a derékig vagy mellig érő vízben, egy csúszásgátló gumival fedett vízi steppad és egy szintén gumiból készült aqua cipő segítségével kell végrehajtanod a gyakorlatokat! Az edzést szivacsból készült boka- és derékgyűrűkkel, valamint kézisúlyzókkal nehezítheted!

3 egyszerű gyakorlat a narancsbőr ellen
1. gyakorlat: állj egyenesen, az egyik lábaddal lépj előre úgy, hogy kilencven fokos szöget zárjon be a lábszárad és a combod! Ezután lépj vissza az eredeti testhelyzetbe, majd ismételd meg a gyakorlatot legalább ötször-ötször mindkét lábaddal!
2. gyakorlat: feküdj hanyatt, támaszkodj a könyöködre! Az egyik lábadat hajlítsd be, a másikat továbbra is hagyd nyújtva, majd harminc-negyven centiméterre emeld fel a padlóról, tartsd így pár másodpercig, majd engedd vissza!
3. gyakorlat: feküdj hanyatt, zárt lábakkal. A jobb lábadat húzd fel úgy, hogy a talpad maradjon a talajon, a bal kezedet tedd a tarkódra. A bal lábadat emeld fel kissé, eközben a bal könyöködet közelítsd a jobb térded felé, majd engedd vissza. Ismételd meg legalább hatszor-hatszor mindkét lábaddal!
A gyakorlatok végén ne feledkezz el a nyújtásról!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X