Főoldal > MOZGÁS > 4 szupertrendi és hatékony jógairányzat

4 szupertrendi és hatékony jógairányzat

bikramcyclejóganalinipowerspinning
0

Írta:

Itt az ideje, hogy te is kipróbáld ezt a több ezer éves mozgásformát, amely nemcsak a stressztől és a feszültségtől szabadít meg, de segít a fölös kilók ledolgozásában is! A Wellnesscafe összegyűjtötte neked a legtrendibb jógairányzatokat! 1. Cycle jógaHa a kerékpározás szerelmese vagy, de a jóga jótékony testi és lelki hatásait is szeretnéd kiélvezni, próbáld […]

Itt az ideje, hogy te is kipróbáld ezt a több ezer éves mozgásformát, amely nemcsak a stressztől és a feszültségtől szabadít meg, de segít a fölös kilók ledolgozásában is! A Wellnesscafe összegyűjtötte neked a legtrendibb jógairányzatokat!

1. Cycle jóga

Ha a kerékpározás szerelmese vagy, de a jóga jótékony testi és lelki hatásait is szeretnéd kiélvezni, próbáld ki a Cycle jógát – ez a különleges mozgásforma ugyanis a jóga és a spinning elemeit kombinálja! Az edzések negyedóra jógázással kezdődnek, amely során testileg-lelkileg ellazulhatsz, és megszabadulhatsz az egész napos stressztől! Ezután következik harmincöt-negyven perc spinning, amellyel legalább 350-450 kalóriát égethetsz el, ráadásul alaposan megdolgoztathatod a comb-, vádli- és fenékizmaidat! Az órák végén újra a jóga veszi át a főszerepet, ennek köszönhetően teljesen ellazulva térhetsz haza!
Miért érdemes kipróbálnod?
A Cycle jóga nemcsak a testedet, de a lelkedet is csúcsformába hozza egy-egy hosszú nap után – a jóga gyakorlatai elűzik a feszültséget, javítják a hangulatodat és a vérkeringésedet, sőt az anyagcserédet is serkentik! A spinningnek köszönhetően pedig feszesebbé válik a hátsód és a combod!

0024609_1.jpg ()

2. Power jóga

A Power jóga, a hagyományos jóga atletikus változata világszerte egyre népszerűbb: ez a mozgásforma a streching és az aerobik elemeit ötvözi a leghatékonyabb erő-és légzőgyakorlatokkal! Az edzéseken az ászanákat, vagyis a jógapozíciókat meghatározott sorrendben, folyamatosan, megállás nélkül kell végrehajtanod – yakorlatok alaposan megdolgoztatják a has- és a láb-, valamint a farizmaidat, karcsúsítanak, ellazítják az egész testedet, sőt a helyes légzéstechnika elsajátításában is segítenek!
Miért érdemes kipróbálnod?
Az Power jóga gyakorlatsora olyan, mint egy tánc, amelynek ritmusát a saját légzésed adja – így elsősorban akkor érdemes kipróbálnod, ha dinamikus, erőteljes mozgásra vágysz! Ez a különleges jógafajta egyébként a tavaszi megújulásban is segít, az izzadásnak köszönhetően ugyanis gyorsan megszabadulhatsz a tél folyamán felgyűlt méreganyagoktól
!

3. Nalini jóga

Minden hónapban szenvedsz a menstruációs görcsöktől, netalán az inkontinencia okoz gondot? A pasiddal lassan babát terveztek? A Nalini jóga egy kifejezetten nők számára kidolgozott mozgásforma: a speciális jógagyakorlatok erősítik és kondicionálják a medencealapi záróizmokat, elűzik a stresszt, és segítenek a világ és önmagad megismerésében és megértésében is! Az órákon az edző segítségével foglalkozhatsz az intim területeket érintő betegségek lelki hátterével, a szexuális energia lényegével és a női szerepekkel!
Miért érdemes kipróbálnod?
Mert a Nalini jóga gyakorlataival számtalan különböző női problémát oldhatsz meg: a különleges ászanák nemcsak a záróizmokat erősítik, hanem oldják a menstruációs görcsöket, és segítenek az emésztési problémák leküzdésében is! Sőt, van olyan gyakorlat, amelynek célja a szexuális energia felébresztése, a libidó növelése!

4. Bikram jóga

Ha már régóta szeretnél jógázni, de félsz, hogy túl nehezek lennének számodra a gyakorlatok, próbáld ki a Bikram jógát, amely világszerte egyre népszerűbb! Az órákon 37-38 fokos hőségben kell végrehajtanod a gyakorlatokat – a nagy meleg ellazítja az izmaidat, így könnyebben tudod elsajátítani a huszonhat jógapozíciót, de a magas hőmérséklet a húzódások és sérülések kockázatát is lecsökkenti, ráadásul a fokozott izzadásnak köszönhetően edzés közben gyorsabban távoznak a szervezetedből a méreganyagok!
Miért érdemes kipróbálnod?
A 90 perces óra a tested összes izomcsoportját alaposan megmozgatja: a gyakorlatok serkentik a vérkeringést, és segítenek a helyes légzéstechnika elsajátításában is! Akkor is érdemes kipróbálnod a Bikram jógát, ha túl sok a stressz az életedben – a jóga őshazáját, Indiát idéző hőségben végrehajtott gyakorlatok ugyanis fejlesztik a koncentrálóképességet, és türelemre tanítanak!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X