Főoldal > MOZGÁS > Formáld a tested otthon, egyszerűen!

Formáld a tested otthon, egyszerűen!

alakformáláshullahopplépcsőzőgéptrambulinugrókotél
0

Írta: and

Olvass tovább! Élvezd a török fürdők varázsát! Hittem, akartam, győztem – Sikersztori Tudod mi a hasonszenvészet? Tényleg nem diétázik a szőkeség? Brillírozz egy jó prezentációval Hullahopp karika Ha igazán szép, feszes hasat szeretnél, a legegyszerűbb módszer a hullahopp karika, amit szinte minden játékboltban beszerezhetsz. Ha visszaemlékszel, gyerekkorodban te is biztosan sokat hullahoppoztál a barátnőiddel. Persze […]

Hullahopp karika

Ha igazán szép, feszes hasat szeretnél, a legegyszerűbb módszer a hullahopp karika, amit szinte minden játékboltban beszerezhetsz. Ha visszaemlékszel, gyerekkorodban te is biztosan sokat hullahoppoztál a barátnőiddel. Persze most már nem annyira buli, mint inkább az egyik leghatékonyabb, és nem utolsó sorban legolcsóbb karcsúsító és derékformáló eszköz.
Ha szeretnél karikával tornázni, nagyon fontos, hogy jól válaszd ki a méretet, különben semmire sem mész majd vele. A felnőtt karika átmérője általában nyolcvan centiméter, de akkor a legjobb, ha a tested közepéhez tartva át tudod lendíteni a fejed fölött. Ha megvan a karikád, már semmi mást nem kell tenned, mint megfeszíteni hasizmod, és apró csípőmozgásokkal pörgetni. Mivel a hasizmod ezalatt folyamatosan igénybe van véve, erősödik, és derekadról is lassan eltűnnek a kínos hurkák. Naponta körülbelül fél órás gyakorlásra van szükség, hogy pár hét alatt látható legyen az eredmény.

sportotthon2.jpg ()Trambulin

Sokak szerint a trambulinozás a legjobb otthon végezhető edzésforma, és valószínűleg igazuk is van. Az ugrálásnak rendkívül sok jótékony hatása van. Csökkenti a testzsír szintjét, egyszerre erősíti a lábakat, a hasat, a karokat és a csípőt. Javítja az egyensúlyérzéket, növeli az állóképességet és az energiaszintet, stimulálja az anyagcserét, fogyaszt, méregtelenít és építi az izomzatot. Ha emellett döntesz, nagyon fontos, hogy jó minőségű ugróasztalt vásárolj, mert a rosszul összeszerelt, vagy rossz felépítésű asztalok akár komoly mozgásszervi gondokat is okozhatnak. Másik lényeges szempont a terhelhetőség: ellenőrizd, hogy a testsúlyodnak megfelelőt válassz. Naponta elég tizenöt perc ugrálás, és hamarosan láthatod az eredményt.

Ugrókötél

Sokadvirágzását éli egy újabb gyerekkori kedvenc. Az egyhelyben szökdelés kiváló mozgásforma, ráadásul nagyon kényelmes is, főleg ha kint dermesztő hideg van. Edzésben tartja a szív- és érrendszert, valamint alaposan megdolgoztatja a combjaidat és a lábszárakat. Rendkívül jó alakformáló módszer, mivel az ugrálással rendkívül sok kalória elégethető. Tulajdonképpen a legegyszerűbb játékboltban kaphatótól a profiig bármilyen megfelel az edzéshez, még olyat is beszerezhetsz, ami digitális számlálóval van ellátva, mutatja az ugrások számát és az elégetett kalóriát. Itt is nagyon fontos, hogy a testmagasságodhoz megfelelő méretet válassz. Ezt úgy tudod ellenőrizni, ha az egyik lábaddal rálépsz a közepén, akkor a markolatoknak a hónaljadig kell érniük.

Lépcsőzőgép

Az otthon használható fitnesz gépek közül talán ezzel végezhető a legjobb kardió edzés. Amellett, hogy hatékonyan növeli az állóképességet, elégeti a fölösleges kalóriákat, valamint rendkívüli alakformáló is. Ahhoz, hogy látványos legyen az eredmény, legalább hetente háromszor húsz percig lépkedj. Általában kétféle gépet vásárolhatsz. Az egyik egyszerűbb lépcsőn lépkedő mozdulatokból áll, ami a lábak és a combok izmait erősíti, a másik lehetőséged az elliptikus lépcsőzőgép, ami oldalirányú mozgásának köszönhetően a feneket és a comb minden oldalát formálja.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X