Főoldal > MOZGÁS > Égess több kalóriát minimális erőbevetéssel!

Égess több kalóriát minimális erőbevetéssel!

edzésétkezéskalóriamozgászsírégetés
0

Írta: and

Lépcsőzz! Ha lehet, mellőzd a liftezést, és helyette inkább lépcsőzz, hiszen ezzel az egyszerű gyakorlattal is égeted a felesleges kalóriákat. Jó hír, hogy a kalóriaégetést még jobban tudod fokozni, ha kettesével veszed a lépcsőfokokat. Ez a gyakorlat egyaránt megmozgatja, és feszessé teszi a popsidat, a combjaidat, és a vádlidat is erősíti. A zsírégetést fokozhatod azzal, […]

Lépcsőzz!

Ha lehet, mellőzd a liftezést, és helyette inkább lépcsőzz, hiszen ezzel az egyszerű gyakorlattal is égeted a felesleges kalóriákat. Jó hír, hogy a kalóriaégetést még jobban tudod fokozni, ha kettesével veszed a lépcsőfokokat. Ez a gyakorlat egyaránt megmozgatja, és feszessé teszi a popsidat, a combjaidat, és a vádlidat is erősíti. A zsírégetést fokozhatod azzal, hogy a karjaidat is intenzíven mozgatod lépcsőzés közben, de ha ez egyensúly-problémát okozna, akkor nyugodtan mellőzheted.

Oszdd fel a tányérod!

Étkezés során érdemes képzeletben először kétfelé osztani a tányérodat. Az egyik felére kerüljenek a zöldségek és magvak, míg a másik felét ismét oszdd ketté. Annak egyik részére kerüljenek a fehérjében gazdag élelmiszerek, például húsfélék, a másik felébe pedig olyan étkek, melyek egészséges, telítetlen zsírokat tartalmaznak. Fontos, hogy ne a legnagyobb tányért szemeld ki erre a célra, elég lesz egy közepes méretű is, és azt se pakold púposra, hanem csak annyi étellel rakodd meg, amelyről tudod, hogy pont elég lesz.

porog2.jpg ()Még öt perc!

Eddig is lejártál egy félórácskára a konditerembe? Nagyon helyes! Akkor bizonyára nem fog gondot okozni, hogy a következő alkalommal 30 helyett 35 percet izzadj. Majd pár alkalom múlva még megtoldod öt perccel az edzést, egészen addig, míg el nem éred a 45 percet. Ha fokozatosan adagolod ezt az öt percet, nem fog drasztikusnak tűnni a változás, mégis, ha fél óra helyett háromnegyed órát edzel a kondiban, azalatt a  plusz 15 perc alatt további plusz kalóriáktól szabadíthatod meg a tested. Tovább is bírod? Akkor a sebességet is felpörgetheted. A futópadot kapcsold nagyobb sebességre, vagy a kerékpáron nehezíts egy kicsit!

Próbálj ki új, egzotikus gyümölcsöket!

Ez nem azt jelenti, hogy minden nap kilométereket utazz valami méregdrága szerzeményért, de hetente egyszer-kétszer érdemes beiktatnod egy, eddig sosem kóstolt gyümölcsöt. Nemcsak azért, mert új, kulináris élményekkel leszel gazdagabb, de egyben az egészségednek is jót teszel vele. Ha éppen utadba akad egy zöldséges, nézz körül, és vásárolj mangót vagy papayát! Csak arra ügyelj, hogy a gyümölcs mindig friss legyen!

Vissza a kiindulópontra!

Ezt leginkább a súlyemeléssel lehet prezentálni. Ha éppen fekve tolod ki a súlyt, akkor figyelj arra, hogy a karodat a kiindulási pontra ereszd vissza. Ezzel ugyan megnehezíted a dolgot, hiszen jóval nagyobb erőfeszítést igényel így ismét megemelni a súlyokat, viszont jobban fejleszti az izmokat, és nem mellesleg a zsírt is hatékonyabban tudod égetni egy kis plusz erőbevetéssel.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X