Főoldal > MOZGÁS > Győzd le fitnesz-félelmeidet!

Győzd le fitnesz-félelmeidet!

félelemfutásjógamozgásspinning
0

Írta: and

Ha azért ódzkodsz kipróbálni a spinninget, mert elrettent a nagy intenzitású tekerés, vagy a kellő hajlékonyság hiánya miatt tartod magad távol a jógától, akkor lehet, hogy olyan sportokból maradsz ki, amelyek nemcsak az egészségednek tennének jót, de amelyeket még igazán élveznél is. Spinning Sokan vélekednek úgy a spinningről, hogy túl nehéz, hiszen első látásra azt […]

Ha azért ódzkodsz kipróbálni a spinninget, mert elrettent a nagy intenzitású tekerés, vagy a kellő hajlékonyság hiánya miatt tartod magad távol a jógától, akkor lehet, hogy olyan sportokból maradsz ki, amelyek nemcsak az egészségednek tennének jót, de amelyeket még igazán élveznél is.

Spinning

fel2.jpg ()Sokan vélekednek úgy a spinningről, hogy túl nehéz, hiszen első látásra azt vesszük észre, hogy őrült módjára kell tekerni, de ne hagyd magad megfélemlíteni! Habár csoportosan zajlik az óra, a spinning nagyon is személyre szabott edzéstípus. Egyáltalán nem kell olyan sebesen taposni a pedált, mint a többiek, nyugodtan hajts a saját ütemed szerint. Ezenfelül az órák rendkívül vidám hangulatúak, de hogy az első benyomás megnyerő legyen, mondd el az oktatónak, hogy kezdő vagy. Bár ezt gyakorta megkérdezik, kik az újonnan érkezettek, így pontos útmutatót adhatnak és abban is segítséget nyújthatnak, hogyan állítsd be a biciklit. Az edzésen viselj hosszú, a lábadhoz szorosan illeszkedő nadrágot, így előzve meg az ülés által a belső combon okozott kellemetlenségeket, de ha túl kényelmetlen az ülés, az is jó megoldás, ha beszerzel egy párnázott ülepű biciklisnadrágot.

Futás

A futás óriási népszerűségnek örvendő sport, jót tesz a szívnek, az érrendszernek, rendkívül hatékony zsírégető, és a helyes futótechnika is hamar elsajátítható. A futásnál a legfontosabb, hogy megfelelő rutinra tegyünk szert, és az, hogy főleg az elején a fokozatosságra törekedjünk. Való igaz, a futás megterhelő lehet a test számára, hiszen jelentős erőkifejtést igényel, és tulajdonképpen csak te vagy és a talaj, semmi sincs, ami mérsékelné a „földet érés” hatását – ebből kifolyólag elengedhetetlen a jó minőségű futócipő. Egy príma cipővel az izmok és az inak kevésbé feszülnek meg, kevésbé terhelődnek az ízületek, és ez is hozzájárul ahhoz, hogy kellemesen érezd magad a kocogáskor, valamint az izmok is gyorsabban regenerálódnak az edzés után. Mielőtt elkezdenéd rendszeresen űzni ezt a sportot, állíts össze egy futótervet, a kezdeti szakaszban akár szakember segítségét is kérheted.

fel3.jpg ()


Jóga

Sokan élnek abban a hitben, hogy hajlékonynak kell lenni ahhoz, hogy a jógát jól csinálják, de ez nem feltétlenül igaz. A jóga javítja az erőnlétet, a hajlékonyságot és az ellazulásra való képességet, teljesen új dimenziókat ismerhetsz meg, ha kipróbálod. A leglényegesebb tényező a folyamatban a légzés, ez szállítja az oxigént – testünk egyik éltető elemét – a vérben, és az agyba. A pózok elősegítik a test egyes részeibe való véráramlást, oxigént juttat ezekbe a területekbe annak érdekében, hogy megszabaduljunk a méreganyagoktól, és hogy megfiatalítsa testünk ezen részeit. A jógánál is az a legfőbb követelmény, hogy kezdőknek szóló óratípust válassz, vagy ha ez nem megoldható, akkor minden ászanánál a kezdőknek való módosítások alapján hajtsd végre a gyakorlatokat. Ne aggódj amiatt, hogy nem ismered a pózokat, hamar megjegyzed őket, hiszen az órán minden gyakorlatot legalább kétszer gyakoroltok, és a jógánál az ismétlés a kulcs! Szóval minél többször látogatsz el az órákra, annál többet fejlődsz, és a hajlékonyság kérdése sem jelent majd problémát, így kis idő leforgása alatt te is a haladó jógázok táborát erősítheted.

5 megdöbbentő tévhit a dezodorokról

Öveket becsatolni, irány a tenger!

Tippek fogaink egészségének megőrzéséhez

Őrizzük meg egészséges mosolyunkat!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X