Főoldal > MOZGÁS > Last minute bikiniprogram: A formás popsi titka

Last minute bikiniprogram: A formás popsi titka

bikiniprogramfenékfenékformálásfeszespopsi
0

Írta:

Túl sok evés és ülés: veszélyes kombináció A finom falatok gonoszul landolnak hátsónkon és nyilvánvalóan rontják a kontúrt, elfedik a legjobban kidolgozott izmainkat is. Mindemellett az egész napos ülés leépíti a farizomzatot. Ülés közben sajnos ritkán húzzuk ki magunkat, derekunkkal, egész felsőtestünkkel beleroskadunk a székbe. Ilyenkor ágyéki gerincünk kiegyenesedik, medencénk hátrabillen. Álláskor idővel megmarad ez […]

Túl sok evés és ülés: veszélyes kombináció

A finom falatok gonoszul landolnak hátsónkon és nyilvánvalóan rontják a kontúrt, elfedik a legjobban kidolgozott izmainkat is. Mindemellett az egész napos ülés leépíti a farizomzatot.

Ülés közben sajnos ritkán húzzuk ki magunkat, derekunkkal, egész felsőtestünkkel beleroskadunk a székbe. Ilyenkor ágyéki gerincünk kiegyenesedik, medencénk hátrabillen. Álláskor idővel megmarad ez a helyzet, amit a has enyhe előretolásával kompenzálunk és kész is a tankönyvi hátrabillent medencetartás. Ez optikailag még tovább rontja a helyzetet (hiszen a derék kivájtsága kiemeli a fenék görbületét, míg annak kisimulása ellapítja azt).

popsicikk.jpg ()A kerek popsi barátja a feszes farizomzat és a helyes medenceállás

A fenék formálásához nem elég futni, tekerni, vagy kizárólag farizom gyakorlatokat végezni. Kell a helyes tartás és ennek titka a farizom fejlesztése mellett a megfelelő has- és hátizomzat-egyensúly. Gondoljunk a latin és afro- amerikai szépségekre, milyen kerek fenékkel virítanak még vékonyan is –  ennek egyik titka a megfelelő medence állás-tartás.

Akárcsak a hasizom esetében, ez sem követel jelentős izomtömeg-növekedést. Ezek az izmok ott vannak, csak éppen használni felejtjük el őket. Ebben segíthet az eredeti elveknek megfelelő egyéni pilates torna, amelynek során az oktató segít bekapcsolni az „alvó izmokat”, azzal, hogy egyenletes finom mozgásba hozza azokat. Ezek specifikusan pontos mozgások, melyeket magunktól nem tudunk hatékonyan elsajátítani és kivitelezni.

A pilates kulcsa a mozgás minősége. Oktatónk segít, hogy helyesen és hatékonyan végezzük a gyakorlatokat, javítsuk tartásunkat. A fent említett izmok együttes tonizálása beállítja az optimális medenceállást, és mint egy fűző véd a derékfájás ellen is. Ebben a pilates verhetetlen.

Wellness Cafe tipp:www.pilates.hu, http://www.pilatesmethod.hu/, http://jamamozgasstudio.hu/, http://www.pilates-studio.hu/    


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X