Főoldal > MOZGÁS > 5 tipp, hogy még gyorsabban vékony és erős legyen a lábad

5 tipp, hogy még gyorsabban vékony és erős legyen a lábad

erősgyakorlatlábvékony
0

Írta: and

Van néhány tipp a tarsolyunkban, amelyeknek köszönhetően nem csak a magas sarkútól fog vékonyabbnak tűnni a lábad. 1. Minden mozdulat során dolgoztasd meg az alsó feled is! A testünk alsó részén lehet a leggyorsabban, és egyben a legkönnyebben “kalória-pusztító” izmokat fejleszteni. Nem elhanyagolandó az a tény sem, hogy deréktól lefelé rengeteg izom található. Igyekezz a […]

Van néhány tipp a tarsolyunkban, amelyeknek köszönhetően nem csak a magas sarkútól fog vékonyabbnak tűnni a lábad.

1. Minden mozdulat során dolgoztasd meg az alsó feled is!

A testünk alsó részén lehet a leggyorsabban, és egyben a legkönnyebben “kalória-pusztító” izmokat fejleszteni. Nem elhanyagolandó az a tény sem, hogy deréktól lefelé rengeteg izom található. Igyekezz a nap folyamán minél több mozdulat során tested alsó részét is aktivizálni. A felsőtestre irányuló gyakorlatokat is úgy hajtsd végre, hogy közben a lábaid is mozogjanak, például kitörés közben nyomd ki a válladtól a súlyokat, vagy végezz guggolásokat bicepszhajlítás közben. Ne kíméld a tested ezen részét, dolgoztasd meg alaposan, és nem sokára már büszke lehetsz az eredményre és magadra is.

2. Kitörés balerina módra

A kitörés az egyik legkiválóbb lábformáló feladat, de ezt is lehet fokozni, például a következő, balett inspirálta gyakorlattal, amivel feleannyi idő alatt formába hozhatod a végtagjaidat. Így csináld: az egyik lábaddal lépj előre, a másikkal hátra, mindkét sarkadat szorosan nyomd a talajhoz. Emeld el mindkét sarkad a földtől és aztán ereszkedj le kitörésbe. Végezz el tíz gyors iramú kitörést, mielőtt oldalt cserélnél. Ügyelj rá, hogy a mellkasodat megemelve, a hasadat behúzva tartsd, és hogy ha bizonytalan vagy, inogsz a feladat végrehajtása közben, bátran ragadd meg egy szék támláját.

labas2.jpg ()

3. El a talajtól!

Nem baj, ha néhány centivel a föld felett jársz, sőt, így még a változás is szembetűnőbb lesz. Lábaid edzését magasabb szintre emelheted, ha különböző ugrásokat is beiktatsz úgy, mint guggolásból való felugrás, vagy csak egyszerűen az egy lábon való ugrálás.

4. Nem kell mindig a bokasúly

Mielőtt felcsatolnád a bokasúlyokat annak reményében, hogy így még vékonyabb lesz a combod, vedd figyelembe a következőket is: ezek a súlyok felesleges terhelést rónak a bokára, a térdre, de még a csípőízületre is, hatására túlságosan megfeszülhetnek a szalagok is. A lényeg az, hogy a bokasúly mellett és ellen szóló érvek nem egyenlő mértékűek, igazából többet árthat, mint használ.

5. Hagyd az autót és a tömegközlekedést!

Ha még hamarabb szeretnéd magabiztosan magadra kapni a kedvenc miniszoknyádat, és ha a környezetünket is szeretnéd megóvni, (no meg a benzin, a bérlet, vagy a jegy árát is szeretnéd megspórolni) akkor szó szerint használd a lábaidat munkába menetkor. Ha nem laksz túlságosan messze, reggelente sétálhatsz, biciklizhetsz, akár görkorcsolyázhatsz is a munkába. Ha csak mindennap kétszer, legalább 30 perces „aktív” ingázásban van részed az otthonod és a munkahelyed között, még plusz 500 kalóriát égethetsz el különösebb erőfeszítés, és további időráfordítás nélkül.

Sport vagy sör? Jöhet mindkettő!

5 megdöbbentő tévhit a dezodorokról

Öveket becsatolni, irány a tenger!

Így győzd le az allergiát!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X