Főoldal > MOZGÁS > Fogyj és izmosodj hot ironnal!

Fogyj és izmosodj hot ironnal!

aerobikedzésfogyáshot ironsúlyzózsírégetés
0

Írta: and

A hot iron a hagyományos súlyzós edzést ötvözi az aerobikkal, ezáltal kivételes eredmény érhető el vele. A Németországból származó súlyzórudas edzés azért páratlan, mert úgy építi az izmokat, hogy közben a felesleget is eltünteti. Gyógytornászokból, edzőkből és orvosokból álló csapat fejlesztette ki, így magas szakmai háttér áll mögötte. Az erő- és állóképesség növelő hot iron […]

A hot iron a hagyományos súlyzós edzést ötvözi az aerobikkal, ezáltal kivételes eredmény érhető el vele. A Németországból származó súlyzórudas edzés azért páratlan, mert úgy építi az izmokat, hogy közben a felesleget is eltünteti. Gyógytornászokból, edzőkből és orvosokból álló csapat fejlesztette ki, így magas szakmai háttér áll mögötte.

hotiron2.jpg ()Az erő- és állóképesség növelő hot iron zsírégető hatása egy átlagos edzéséhez képest igen hosszú távú, a szervezet nemcsak mozgás közben és utána pár óráig, hanem 24 órával utána is égeti a zsírt. Az izomzat a regenerálódás során is bonja a zsírsejteket, átlagban 20%-kal megemelkedik az alapanyagcsere. Viszont a gyakorlatok elvégzése nem olyan megterhelő, mint egy végigugrálandó aerobikóráé. Ülőmunkát végzőknek is ajánlott, hátizom-gyakorlatai javítják a tartást. Bármilyen meglepő, a csontritkulás megelőzésében is szerepet játszik, mivel növeli a csontsűrűséget.

Nagy előnye, hogy a női és a férfi szervezetnek egyaránt ideális, mivel az emelendő súlyok nagysága személyre szabott. Bár az irányított gyakorlatok ugyanazok, a tárcsákat te pakolod a rúdra, így mindenki a saját szintjén tud edzeni. Olyan súllyal optimális dolgozni, amit meg tudsz emelni, de azért kihívást is jelent az izmaidnak. Ha egy gyakorlat közben úgy érzed, hogy túl kicsi vagy túl nagy a súly, bármikor levehetsz vagy feltehetsz egy-egy tárcsát. Csak arra vigyázz, hogy a súlyt mindig guggolva, egyenes háttal rakd le a földre. Kezdőként érdemes az óra elején az edző tanácsát kérni a tárcsasúlyok kiválasztásánál. Egy jó edző a továbbiak során arra is figyel, hogy mikor emelj a súlyokon a további fejlődés érdekében. A nőknek nem kell félniük a túlzott izmosodástól, a hot iron szálkásan feszes kar- és lábizmokat eredményez, miközben a csípőbőség is csökken.

Az óra elején a szokásosnál is fontosabb az izmok bemelegítése. Ezután következhetnek az alapgyakorlatok, először csak pici súllyal, vagy csupán a rúddal, amely mindössze 2 kg. A súlyokat az óra során fokozatosan emelhetjük, miközben minden testrészünkre edzünk. Bicepsz, tricepsz, fekvenyomás, hátizom-gyakorlatok, kitörések, guggolások az óra alapfeladatai, meghatározott ismétlésszámmal. Fontos a gyakorlatok kontrollált, lassú, helyes kivitelezése. Természetesen a hasizomgyakorlatok sem maradhatnak el, nyújtás előtt a talajon, kézben egy tárcsával végezzük el őket. Az edzés végén jöhet a megérdemelt és igen fontos nyújtás. Hetente 3-4 edzés az optimális.

Formásabb alak, lépésről lépésre!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X