Főoldal > MOZGÁS > A Pilardio a legújabb fitnesztrend

A Pilardio a legújabb fitnesztrend

cardiofitnesztrendmozgáspilardiopilates
0

Írta: and

A Pilates és a Cardio találkozása A Pilates olyan komplex mozgásforma, ami összehangolja a fizikai testet, a lelket és a szellemet. A fokozatosan felépített gyakorlatok az egész testet átmozgatják, segítenek a szálkás izomzat kidolgozásában, javítják a testtartást, csökkentik a hát- és derékfájdalmakat, valamint kiválóan égetik a zsírt. A cardioedzések olyan tréningmódszerek, amelyek a légzőrendszer, valamint […]

A Pilates és a Cardio találkozása

A Pilates olyan komplex mozgásforma, ami összehangolja a fizikai testet, a lelket és a szellemet. A fokozatosan felépített gyakorlatok az egész testet átmozgatják, segítenek a szálkás izomzat kidolgozásában, javítják a testtartást, csökkentik a hát- és derékfájdalmakat, valamint kiválóan égetik a zsírt. A cardioedzések olyan tréningmódszerek, amelyek a légzőrendszer, valamint a szív- és a keringési rendszer állóképességének növelését szolgálják. Mozgás közben endorfin szabadul fel a szervezetben, fokozódik a neurotranszmitterek (ingerületátvivő anyagok) termelődése, amelyek az érzelmi életért felelős agyterületen boldogságot és elégedettségérzetet váltanak ki. Az új fitneszirányzat a német sport és egészségtréner, Jasmin Waldmann nevéhez fűződik, aki a Pilates és a Cardio kombinálásával egy energikus, örömteli és egészséges mozgásformát hozott létre.

pilardio2.jpg ()Az óra felépítése

A gyakorlatok bárki számára könnyen elsajátíthatóak, mivel a Pilardio egyszerű lépések sorozatából áll. Az óra tematikája hasonlít az intervallum edzésre, ami bizonyos időközönként váltakozó intenzitású szakaszokból áll, így a test akkor is jelentős mennyiségű kalóriát éget el, amikor alacsonyabb intenzitású fázisban van. A gyakorlatok végig álló helyzetben történnek, bemelegítés után állóképesség-fejlesztő, erősítő és egyensúly gyakorlatok következnek, és egy rövid pihenő után a fő izomcsoportok nyújtása következik.

Mindig mozgásban

A Pilardio-ban nagy hangsúly helyeződik a Pilates speciális légzéstechnikáira, az ellazulásra és a koncentrációra, ám a test egy pillanatra sem pihen.  A légzés és a gyakorlatok koordinációja edzésben tartja a testet és a lelket, az izomerősítő, tartásjavító gyakorlatok segítik a derék- és hátfájás megelőzését, illetve a meglévő fájdalmak csökkentését. A szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát a helytelen táplálkozás, a túlsúly, a mozgásszegény életmód, a magas vérnyomás, az emelkedett vérzsírszint és a stressz tényezők nagymértékben növelhetik, ezért a kardio gyakorlatok az órák szerves részét képezik. Emellett a Pilardio egészséges táplálkozásra is tanít, és visszavezet a testi tudatossághoz.

Könnyed gondolatok, könnyed test

A vérpezsdítő ritmusok, a mozgás és a közösségi élmény emelkedett hangulatba hoz, aminek csodás stresszcsökkentő hatása van, és oldja a feszültséget. A Pilardio erősíti az immunrendszert, javítja a tüdő és a szívműködés hatásfokát, emellett élénkíti a vérkeringést is.  A gyakorlatok fejlesztik az ízületek mozgástartományát, a koncentrációt és az egyensúlyérzéket, míg az irányított légzés és a tudatos mozgáskoordináció révén a test és a lélek harmóniába kerül. A Pilardio életmód erősíti az énképet, az önbizalmat, valamint gyorsítja az anyagcserét, és serkenti a zsírégetést, ami segít megszabadulni a pluszkilóktól.

Saliris Resort****superior – Ahol Ég és Föld összeér…

Villámgyors fogyás tablettákkal

(T)egyél a menstruáció előtti panaszok ellen!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X