Főoldal > MOZGÁS > Ne félj az edzőteremtől!

Ne félj az edzőteremtől!

edzőteremkondisport
0

Írta: and

Vajon tudod majd hogyan kell egy-egy gépet használni? Csak szépen kidolgozott testű emberekkel lesz tele? Ciki segítséget kérni a helyi edzőktől?  Íme néhány jó tanács, hogy kényelmesebben érezd magad a teremben. Kérj eligazítást A legtöbb teremben előszeretettel vezetik körbe az új tagokat, ismertetve a gépeket és azok használatát. Ez a szolgáltatás teljesen ingyenes, és javasoljuk, […]

Vajon tudod majd hogyan kell egy-egy gépet használni? Csak szépen kidolgozott testű emberekkel lesz tele? Ciki segítséget kérni a helyi edzőktől?  Íme néhány jó tanács, hogy kényelmesebben érezd magad a teremben.

Kérj eligazítást

A legtöbb teremben előszeretettel vezetik körbe az új tagokat, ismertetve a gépeket és azok használatát. Ez a szolgáltatás teljesen ingyenes, és javasoljuk, hogy mindenképp használd ki. Ne légy izgatott, próbálj odafigyelni és megjegyezni mindent, amit mondanak.

A terem mindenkié

Nem számít a korod, kondíciód, edzettségi szinted – te is csak egy vagy a sok különböző ember közül, aki teremben kíván sportolni és egészségesebbé válni. Meglátod, hogy nem csak szép testű emberek járnak oda, hanem azok is, akik még csak úton vannak, vagy most kezdték. Mindenki kezdőként kezdte, emiatt ne legyél frusztrált. Pár hét, és az újak rád is úgy fognak tekinteni, mint aki már biztos évek óta ide jár.

Ne ijedj meg másoktól

A legtöbb ember egyszerűen csak bemegy, megcsinálja a gyakorlatait és távozik. Gyakran semmi másra nem figyelnek, csak az edzésükre, ezért komornak és ellenszenvesnek tűnhetnek. Ettől függetlenül nagyon hasznos ismertségeket is lehet kötni, és mindenki nyitottabb lesz feléd, ha rendszeresen látnak ott. Ha edzés közben nem is, de az öltözőben vagy a szaunában érdekes beszélgetések is kialakulhatnak.

Csatlakozz csoportos órákhoz

Nézd meg a termek órarendjeit, biztos találsz olyat, amit szívesen kipróbálnál. Nem kell haladónak lenned, a legtöbb ilyen órára bármilyen edzettségi szinttel becsatlakozhatsz. Mielőtt elkezdődik az óra, jelezd az edző felé, hogy új vagy, és kérd ki a véleményét, hogy mire figyelj. Örömmel fog neked segíteni, és talán bele is szeretsz egy új mozgásformába.

edzoter2.jpg ()

Kérd ki személyi edző tanácsát

Újként mindenképp fizess be egy órára egy személyi edzőhöz. Az ő feladata, hogy kialakítson veled közösen egy edzéstervet, megmutassa pontosan mit, hogyan, hányszor és milyen sorrendben végezz a kitűzött célod elérése érdekében figyelembe véve adottságaidat. Később is szívesen fog segíteni neked ha elakadnál.

Csúcsidőn kívül

A legtöbb terem reggel, ebéd után és munka után a legforgalmasabb. Ha szeretnéd elkerülni a zsúfolt időszakokat, időzítsd az edzésed délelőttre vagy késő estére, így biztos, hogy nem fogod magad feszültnek érezni.

Toborozz társakat

Baráttal minden sokkal könnyebb! Hívd magaddal a testvéredet, barátodat vagy kollégádat, így egymást tudjátok motiválni és nem is lesz annyira unalmas.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X