Főoldal > MOZGÁS > Így táplálkozz edzés előtt!

Így táplálkozz edzés előtt!

edzésétkezésmozgás
0

Írta: and

Rengeteg olyan élelmiszer van, amit semmiképpen sem szabad fogyasztani edzés előtt, sokról talán nem is gondolnád. Mindenképpen könnyű és kis mennyiségű ételt érdemes fogyasztani, és az sem mindegy, hogy mikor teszed ezt. Ha megfogadod az alábbi tanácsokat, nem kell attól tartanod, hogy abba kell hagynod a futást a görcsölő gyomrod miatt. A Wellness Cafe tippjeivel […]

Rengeteg olyan élelmiszer van, amit semmiképpen sem szabad fogyasztani edzés előtt, sokról talán nem is gondolnád. Mindenképpen könnyű és kis mennyiségű ételt érdemes fogyasztani, és az sem mindegy, hogy mikor teszed ezt. Ha megfogadod az alábbi tanácsokat, nem kell attól tartanod, hogy abba kell hagynod a futást a görcsölő gyomrod miatt. A Wellness Cafe tippjeivel könnyedén választhatsz egy megfelelő, edzés előtti rágcsálnivalót!

1. A rost nem a barátod: A rostos ételek könnyen meghajthatnak, és akár már edzés közben puffadást vagy hasmenést okozhatnak, ha nem vigyázol a fogyasztásukkal. Ezért inkább került el őket közvetlenül a mozgás előtt.

2. Mixeld a fehérjét a szénhidráttal: A szénhidrát több energiát biztosít a tested számára, mint a fehérje (ami viszont az izmaid miatt létfontosságú), ezért bizonyosodj meg arról, hogy az edzés előtti rágcsálnivalód elegendő szénhidrátot tartalmazzon. Az egyszerű szénhidrátok a legjobbak, mivel könnyebben emészthetőek, mint az összetettek.

eves2.jpg ()3. Kerüld az ételeket, amelyektől felfúvódsz: Egy darab érett körte egy marék dióval remek otthoni rágcsa lehet, azonban ez a veszélyes kombináció egy időzített bomba a gyomrod számára, ha érzékeny vagy valamelyikre. Ha a múltban már volt problémád bizonyos ételek fogyasztása miatt (tehát amitől könnyebben felfúvódsz), kerüld el őket messzire a szokásos edzés előtt.

4. Emlékezz, ez csak egy rágcsálnivaló: Edzés előtt soha nincs szükséged nagy mennyiségű ételre. Ha mégis egy nagyobb adagot eszel közvetlenül sportolás előtt, akkor nagyon valószínű, hogy gyomorgörcseid lesznek, vagy úgy érzed teljesen lelassultál, ez pedig a teljesítményedre és a hozzáállásodra is kihatással lehet.

5. Válassz energiaszeletet okosan: Olyan energia- vagy fehérjeszeletet keress, ami 200-250 kalóriát, körülbelül 40 gramm szénhidrátot, 10 gramm fehérjét és kevesebb mint 5 gramm rostot tartalmaz.

6. A legfontosabb az időzítés: Az optimális erőnléthez majszold el a rágcsálnivalódat 30 perccel az edzés kezdete előtt.

Próbáld ki az alábbi edzés előtti rágcsálnivalókat:

– Fél szelet teljes kiőrlésű kenyér, egy evőkanál mandulavajjal.
– Fél banán fél csésze joghurtba keverve.
– Fél avokádó egy pirítósra vagy kekszre kenve.
– 2 evőkanál túró összekeverve negyed csésze szeletelt szőlővel.
– 30 gramm sajt néhány keksszel.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X