Főoldal > MOZGÁS > Az anyaság nehézségei és örömei – Interjú Bálint Antóniával

Az anyaság nehézségei és örömei – Interjú Bálint Antóniával

anyaságbabaegészségterhes
0

Írta: and

Terhesség és anyaság Az Anyatükör című könyvben számos sztáranyával együtt Bálint Antónia is bepillantást enged legbelsőbb érzéseibe, élete legintimebb részeibe. Mivel szinte már kislánya születése óta egyedülálló anya, így ennek örömeiről és nehézségeiről vall a könyvben, ahogyan a Wellness Cafe-nak is. „A terhességet fantasztikusan éltem meg, hiszen egész életemben erre vártam. Én voltam a legboldogabb, […]

Terhesség és anyaság

Az Anyatükör című könyvben számos sztáranyával együtt Bálint Antónia is bepillantást enged legbelsőbb érzéseibe, élete legintimebb részeibe. Mivel szinte már kislánya születése óta egyedülálló anya, így ennek örömeiről és nehézségeiről vall a könyvben, ahogyan a Wellness Cafe-nak is. „A terhességet fantasztikusan éltem meg, hiszen egész életemben erre vártam. Én voltam a legboldogabb, amikor pozitív lett az eredmény. Voltak ugyan negatív dolgok, amik lelkileg nehezítették a helyzetemet, de igyekszem csak a szépre emlékezni.”

Bár a terhességet Antónia könnyen viselte, az első időszak kislányával igazi kihívás volt a számára. „Egyáltalán nem volt olyan könnyű megszokni az anyaságot, mint ahogy azt az elején képzeltem. Túlságosan is féltő anyuka voltam, rettegtem, hogy nehogy valami olyan baja legyen a picinek, amit én okoztam. Kellett néhány év mire belejöttem és megszoktam, hogy anya vagyok.”

antonia1.jpg ()Antónia három évig volt otthon kislányával, ezalatt az is ritkaságszámba ment, hogy másokra bízza kislányát. „Végül ez is bekövetkezett és visszamentem dolgozni, de most már elég nagy ahhoz, hogy megértse, és el lehessen magyarázni neki dolgokat. Remélem, hogy mostantól már lazábban tudom majd kezelni az anyaságot is” – mondja Antónia, aki kezdetben nehezen szokott vissza a munkába. „Az eleje furcsa volt, előtte mindig otthon voltam, utána meg hirtelen csöppentem bele a nagy pörgésbe. De mostanra már megszoktam, sőt jobban is érzem magam” – mondja.

Nevelés és egészségtudatosság

Antónia természetesen igyekszik jó dolgokra nevelni kislányát. Nagyon fontosnak tartja például, hogy már most tudatosítsa feltűnően szép kislányában, hogy a szépség önmagában nem elegendő. „Nagyon szép kislány, állandóan dicsérik, de ilyenkor mindig elmagyarázom neki, hogy ez nem elég, hanem aranyosnak, kedvesnek és jónak is kell lennie.” Hasonlóan igyekszik elkerülni azt a nevelési hozzáállást, hogy kislánya mindig mindent azonnal megkapjon. „Ha valami megtetszik neki, odamegyünk, megnézzük, majd megyünk is tovább. Vagy például igyekszem neki elmagyarázni, hogy miért nem engedhetünk meg magunknak mindent, hiszen azt a pénzt nehéz munkával kell megszerezni.”

Bár manapság Antónia számára fontos a rendszeresség és az egészségtudatosság, ez alapvetően a várandósság óta van így. „A terhesség előtt összevissza ettem, nem igazán törődtem vele, hogy mikor és mit. Amikor terhes lettem ez megváltozott, hiszen nem hagyhattam estig éhezni a babát, így odafigyeltem a rendszerességre. A szoptatás alatt pedig még fokozottabban ügyeltem rá” – meséli Antónia, aki jelenlegi munkája miatt még elkötelezettebb híve lett az egészségtudatosságnak és a fenntarthatóságnak.

Szépségápolás és sport

Saját bevallása szerint Antóniának oda kell figyelnie az alakjára, bár nem kifejezetten diétázós típus. Életmódjában alapvető változást hozott, amikor 3 hetet töltött egy ayurvédikus klinikán, ahol vegetáriánus étkezés volt. „Előtte húst hússal ettem, de a tábor ideje alatt rájöttem, hogy ez a sok állati fehérje valóban nem a legegészségesebb. Nem lettem vegetáriánus, inkább az arany középutat választottam, és azóta sokkal kevesebb húst eszem.” Antónia ezen kívül igyekszik előnyben részesíteni a teljes kiőrlésű kenyérféléket, kevesebb cukrot használni, vagy például normális időben egészséges ételeket enni. „Most már tudatosan vonom meg magamtól a káros dolgokat és igyekszem pótolni a vitaminokhoz hasonló hasznos tápanyagokat.”

Antónia a szépségápolásban is ugyanennyire tudatos, és mivel a cég, ahol dolgozik csak természetes, bio dinamikus alapanyagokból készített kozmetikai termékekkel foglalkozik, így számára is egyértelmű, hogy káros, rákkeltő anyagok nélküli krémeket, tusfürdőt vagy sampont használjon. Fontosnak tartja ugyanakkor, hogy ne csak kívülről ápoljuk a testünket, hanem belülről is gondoskodjunk a megfelelő hatóanyagok beviteléről. „Én például olyan gyógynövényes dzsúszt iszom, amiben 4000 féle hatóanyag van. Ez tényleg mindenre jó, és látom is a hajamon, bőrömön, hogy használ, ráadásul sokkal energikusabb is vagyok, hiszen ez az ital 25%-kal növeli meg a sejtek élettartamát.”

Wellness Cafe tipp: A legfontosabb a tudatosság és a rendszeresség. Ha végiggondolunk mindent, hogy mi miért van, mi miből következik, akkor nem lehet nagy baj.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X