Főoldal > MOZGÁS > Így őrzi csodálatos alakját a Született szinglik sztárja!

Így őrzi csodálatos alakját a Született szinglik sztárja!

diétaedzésguggolássporttenisz
0

Írta: and

A 165 cm magas Courtney Cox-ot senkinek sem kell bemutatnunk. A gyönyörű színésznő alakította a Jóbarátokban a tisztaságmániás, örökké versenyző Monica Gellert, a Dirt: A hetilap című sorozatban a könyörtelen, sikerhajhász főszerkesztőnőt, Lucy Spillert, manapság pedig ő Jules Cobb, a kissé bogaras anyuka a Született szinglikben (Cougar Town). Alakja 47 évesen is irigylésre méltó. Vajon […]

A 165 cm magas Courtney Cox-ot senkinek sem kell bemutatnunk. A gyönyörű színésznő alakította a Jóbarátokban a tisztaságmániás, örökké versenyző Monica Gellert, a Dirt: A hetilap című sorozatban a könyörtelen, sikerhajhász főszerkesztőnőt, Lucy Spillert, manapság pedig ő Jules Cobb, a kissé bogaras anyuka a Született szinglikben (Cougar Town).

Alakja 47 évesen is irigylésre méltó. Vajon mi lehet a titka? Milyen típusú diéta szabályai szerint étkezik, és milyen edzésprogramnak köszönheti tónusos izmait? A Született szingli elárulta!

Courtney Cox diétája

„Imádok enni, az ételek legnagyobb rajongója vagyok!” – mondta Courtney. „Szerencsére van egy egészséges életmódra alapuló diétám, ami garantálja a súlycsökkenést is.”

A színésznő fogyókúrája egy kissé bonyolultabb: a vércsoport-diétát kombinálja az Atkins diétával. A vércsoport-diéta alapja egy kutatás, mely szerint gyorsabban vagyunk képesek fogyni, ha az étkezési tervünket a vércsoportunkhoz igazítjuk. Így fordulhat elő, hogy amíg egy élelmiszer bátran fogyasztható a diéta során például az A-vércsoportba tartozó embereknek, ugyanaz kifejezetten veszélyes lehet a B-vércsoportba tartozóknak fogyás szempontjából. Az Atkins diéta alapja pedig a szénhidrátszegény étkezés.

A New Beauty magazinnak adott interjújában Courtney elmesélte, hogy a két étrend kombinációját követi. Kihagyja a reggelit, csupán egy kávét iszik, ebédre csirkét fogyaszt salátával, vacsorára pedig hús és zöldségek szerepelnek az étlapján.

courtney2.jpg ()

A galéria megtekintéséhez kattints a képre!

A csodás sorozatsztár azt is bevallotta, hogy azért nem mindig egy fogyókúra-angyal, néha ő is csal. „Alkalmanként eszek tésztát, kenyeret, vajat és persze rengeteg sajtot és diót, ami valószínűleg nem a legjobb ötlet” – árulta el vétkeit a színésznő. Ezért is tartja különösen fontosnak a rendszeres testedzést.

Courtney Cox edzésprogramja

Annak érdekében, hogy karcsú és fitt maradjon, a hollywoodi sztár edzésprogramjában szerepel a rendszeres kardió mozgás, fitnesz tréning, futás, túrázás, a Pilates és a Budokon jóga. Utóbbit legjobb barátnőjével, Jennifer Anistonnal együtt gyakorolják.

A Budokon jóga ötvözi a fitnesz és az alapértelmezett jóga elemeit és meditációt is tartalmaz a belső egyensúly megteremtésének érdekében. „Jó közös programnak tartjuk Jenniferrel, nagyon élvezzük és még a stresszt is csökkenti” – mondta a magazinnak Courtney.

A színésznő vékony alakját és tónusos izmait pásztázva nem sokan mondanák meg, hogy közelít az 50. születésnapja felé. Courtney-nak is Tracy Anderson, a sztárok személyi edzője segít az alakformálásban. A 47 éves anyuka elmondta, hogy nagyon fárasztó edzéseket csinál végig egy héten négyszer, viszont az eredmény rendkívül látványos, ezért minden erőfeszítést megér.

Courtney kedvenc gyakorlata: guggolás

Hajlított térdekkel guggolj le egészen addig, amíg a combod párhuzamos nem lesz a padlóval, majd emelkedj vissza. Ha nehezíteni szeretnél, két kisebb súlyzót is a kezedbe vehetsz. Minél többször ismételsz, annál acélosabb lesz a feneked!

Courtney edzéstippje:

A rutinedzések mellé a színésznő legalább egyszer egy héten beiktat valamilyen nagy intenzitású játékos sportot. Hétvégéken például gyakori vendég a teniszpályákon.

Fotó: Profimedia – Red Dot

Próbáld ki Courtney kedvenc mozgásformáját, a Budokon jógát!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X