Főoldal > MOZGÁS > Hozd magad formába Szentgyörgyi Rómeó tippjeivel!

Hozd magad formába Szentgyörgyi Rómeó tippjeivel!

fogyásgyakorlatmozgás
0

Írta: and

Milyen új mozgásformát ajánlasz, amivel gyorsan érhetünk el látványos eredményt? Nagyon izgalmas és itthon viszonylag új edzésforma a CrossFit, ami főként saját testsúllyal végzett mozdulatokból áll, de számos eszközt is alkalmaz: akár kettlebellt, homokzsákot, medicinlabdát is lehet használni, az edzőtől függ, hogy mennyire teszi változatossá az órát. A CrossFit célja, hogy az intenzív edzés alatt […]

Milyen új mozgásformát ajánlasz, amivel gyorsan érhetünk el látványos eredményt?

Nagyon izgalmas és itthon viszonylag új edzésforma a CrossFit, ami főként saját testsúllyal végzett mozdulatokból áll, de számos eszközt is alkalmaz: akár kettlebellt, homokzsákot, medicinlabdát is lehet használni, az edzőtől függ, hogy mennyire teszi változatossá az órát. A CrossFit célja, hogy az intenzív edzés alatt minél több izomcsoport mozogjon egyidejűleg, így a fejlődés is garantált. Rendkívül hatékonyan formál és az állóképességet is próbára teszi, ráadásul néhány elemét felhasználva – akár eszköz nélkül – otthon is lehet végezni köredzésként.

Milyen gyakorlatsort javasolsz otthonra?

Egy egyszerű, háromlépéses gyakorlatsort ajánlok: ugorj fel guggolásból 15-ször, csinálj 10 darab fekvőtámaszt – akár könnyítettet, térden –, majd 20 felülést. Ez egy rövid kör, amit próbálj meg intenzíven, kevesebb mint 1 perc alatt végrehajtani. Ha ebből a körből végigcsinálsz először tíz, később tizenöt ismétlést, hamar el fogsz fáradni, és csupán 10-15 percet vesz igénybe az edzés. Ne felejts el a körök között 15 másodperc pihenőt tartani! Ezt akár a természetben is végezheted, a körök között futással nehezítve pedig még hatékonyabban formálhatod magad.

romeo2.jpg ()Mit tartsunk még szem előtt, ha minél előbb a legjobb formánkat akarjuk hozni?

Fontos, hogy megfelelő időközönként mozogjunk, hiszen egy edzés során nem csupán abban az egy órában történik változás a szervezetben, ez egy elnyújtott élettani folyamat: néhány óra múlva, de még pár nap után is érezzük a hatását, ezért lényeges, hogy a test sűrűn kapjon újabb ingereket. Ha nincs sok időnk, akkor egy rövid, intenzív, félórás edzés is elég, viszont két-három naponta újra végezzük el a gyakorlatokat.

Mire figyeljünk oda a táplálkozásban, ha zsírt akarunk égetni vagy izomtömeget növelni?

Saját magamon vettem észre, hogyha hetente csupán kétszer salátát vacsorázom, már akkor jelentősen csökken a testzsírszázalékom. Így természetesen a fogyás is beindul. Meg lehet bolondítani a zöldségeket egy kis balzsamecettel és tonhallal, de a majonézes önteteket inkább kerüljük. Izomépítésnél pedig ne erőltessük a szénhidrátot, hanem a megfelelő mennyiségű fehérjebevitelre figyeljünk oda: jöhet a tofu, a hal, a fehérjeturmixok. Ha reggelire megiszunk 3-4 deciliter gyümölcslevet, tízóraira bekapunk egy müzliszeletet, ebédre valami könnyű húst vagy halat rizzsel, uzsonnára egy almát vagy banánt, vacsorára pedig egy salátát eszünk, akkor egyensúlyban tudjuk tartani a testsúlyunkat. Nem kell sanyargatni magunkat koplalással, hanem fel kell használni a bevitt kalóriát. Sőt, edzés előtt is juttassuk a szervezetünket egy kis szénhidráthoz, hogy legyen miből dolgozni és legyen energiánk a mozgáshoz.

Mi az a plusz, amivel még jobban növelhetjük az edzés hatékonyságát?

Sokszor előfordul, hogy a vendégeim úgy jönnek hozzám, hogy kevésbé megy nekik az edzés. Persze egy idő után ilyenkor mindig kiderül, hogy valamilyen lelki problémájuk van, amit muszáj megoldani ahhoz, hogy újra jól tudjanak teljesíteni. Ezért ha a vendégeim úgy kívánják, a személyi edzést a life coaching módszerrel egészítem ki, amivel egy éve ismerkedtem meg. Most végzem a tanfolyamot, emellett a pszichológia is érdekel, így felelevenítem az egyetemen tanultakat is. A life coaching lényege, hogy kérdezéstechnikával rávezessem a vendéget a megoldásra, így nem csupán a testükkel, hanem a lelkükkel is foglalkozom. Nem tudok róla, hogy ezt más személyi edző is végezné, így úttörőként különösen fontosnak tartom a két módszer ötvözését.

Vásárolj úgy, ahogy Neked a legjobb! Új online drogéria indult!

Így segítsd a méregtelenítést és az emésztést!

4 lépés az egészségért, 4-es szám a szerencséért


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X