Főoldal > MOZGÁS > A 3 legjobb kalóriaégető sport

A 3 legjobb kalóriaégető sport

kalóriasportzsírégető
0

Írta: and

Mindenki tudja, ahhoz, hogy megszabaduljunk a feleslegek kilóktól, a legfontosabb, hogy több kalóriát égessünk el, mint amennyit magunkhoz veszünk. Ez elsőre nem hangzik nehéznek, viszont az életben ennek kivitelezése már okozhat némi problémát. Először is fontos megállapítani, mennyit is fogyasztunk pontosan- mártásokkal, ételízesítőkkel, körettel együtt. Miután ezt kiszámoltuk, már „csak” olyan tevékenységet kell találnunk, mellyel […]

Mindenki tudja, ahhoz, hogy megszabaduljunk a feleslegek kilóktól, a legfontosabb, hogy több kalóriát égessünk el, mint amennyit magunkhoz veszünk. Ez elsőre nem hangzik nehéznek, viszont az életben ennek kivitelezése már okozhat némi problémát. Először is fontos megállapítani, mennyit is fogyasztunk pontosan- mártásokkal, ételízesítőkkel, körettel együtt. Miután ezt kiszámoltuk, már „csak” olyan tevékenységet kell találnunk, mellyel mindezektől megszabadulhatunk. (Egy 60 kg-os nő esetében kb. 3000-3500 kalóriát kell ledolgozni ahhoz, hogy egy kilótól megváljon). Természetesen minél több kalóriát égetünk el, a fogyás annál gyorsabb és látványosabb lesz. És hogy melyek azok a sportok, amiket érdemes rendszeresen végezni az álomalak elérése érdekében? Összegyűjtöttük.

Futás

Rossz hír azoknak, akik a hátuk közepére se kívánják a futást: az összes közül ez az a mozgásforma, amellyel a legtöbb kalóriát égethetjük el. Ezért ha sürget az idő, szerezz be egy jó, strapabíró futócipőt, és irány a természet! Ha nem vagy benne rutinos, akkor érdemes 10 perc lassú kocogással kezdened, hogy ne menjen el tőle a kedved. Miután megszerezted az alap állóképességedet, mindig növeld az időt újabb 10 perccel, míg le nem tudsz futni egy huzamban fél, vagy háromnegyed órát.

bike2.jpg ()Tudd, ha 60 percig is bírod közepes iramban, akkor több mint 800 kalóriát égethetsz el. Jól hangzik, ugye? Amennyiben úgy érzed, legyőzhetetlen vagy, áttérhetsz nehezebb terepre is, ahol mások a viszonyok, mint például egy parkban. Válassz olyan helyszínt, ami bővelkedik dombokban, lejtőkben, ezáltal még inkább formálhatod a tested, hiszen így turbó fokozaton dolgoznak az izmaid.

Kerékpározás

Sok nő befizeti magát a legújabb, legdivatosabb alakformáló stúdiókba, ahol megismerkedhet a legkülönlegesebb mozgásformákkal, pedig a legtöbb kalóriát égető sportok egy karnyújtásnyira vannak. Bár való igaz, a futáshoz be kell szerezni egy jó futócipőt, a kerékpározáshoz egy biciklit, viszont mindez csupán egyszeri kiadást jelent, ellentétben a drága aerobik órákkal. Amennyiben felpattansz a bringára, és tekersz egy órát a friss levegőn, több mint 700 kalóriát égethetsz el kb. 30km/h sebesség mellett. Viszont már negyed óra kerékpározás is elég arra, hogy két napra felpörgesd az anyagcseréd, ami más sportokról nem igazán mondható el. Tehát mikor másnap kipihened a biciklizés fáradalmait, szervezeted még mindig pörög és dolgozik. Hatása azonos a futáséval – tehát kitűnően méregtelenít, formál, szálkásít, fogyaszt -, a különbség maximum annyi, hogy kevésbé terheled meg vele az ízületeidet. Éppen ezért, ha nagyobb súlyfelesleg van rajtad, érdemes kerékpározással kezdened. Ha már leadtál pár kilót – és szeretnél – áttérhetsz a futásra is.

Evezés

Most, hogy itt a kánikula, a legtöbb ember kimenekül a vízpartra, hogy lehűthesse magát a habokban. Hogy összeköthesd a kellemest a hasznossal, bérelj ki egy órára egy kajakot, és evezz egy jót! Attól függően, hogy milyen intenzitással dolgozol, akár még a futásnál is több kalóriát égethetsz el vele.  Nem is gondolnánk, de evezés közben izmaink 85%-át használjuk, így nem csak a karokat formálja, mint ahogy azt sokan hiszik. Ráadásul nagyon kicsi a sérülések, húzódások esélye, tehát ilyen szempontból az egyik legbiztonságosabb spotok egyike. Jó oldala, hogy ha esetleg elfáradtál, vagy kimelegedtél, csak belecsobbansz a vízbe és máris újult erővel folytathatod ezt a fantasztikus mozgást.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X