Főoldal > MOZGÁS > Szuper alak 2 hét alatt – Jillian Michaels sztáredző tippjei

Szuper alak 2 hét alatt – Jillian Michaels sztáredző tippjei

fitneszgyakorlatmozgás
0

Írta: and

Ingyenes fogyókúraprogramot indít a HáziPatika.com, melyre még regisztrálhatnak a fogyni vágyó

Ingyenes fogyókúraprogramot indít a HáziPatika.com, melyre még regisztrálhatnak a fogyni vágyók. A 2013-as évben teljesen új menüsorokkal készülünk!

5 hét alatt 5 kilótól lehet megszabadulni – ez egy egészséges fogyási ütem, mely nem károsítja a szervezetet, és nem vezet a rettegett jojo-effektushoz. Ha újévkor te is a fejedbe vetted, hogy lefogysz, itt a remek lehetőség: a fogadalom valóra válhat!

Felhívjuk a figyelmed, hogy az alábbi gyakorlatokat csak akkor végezd, ha rendszeresen tornázol. Ha bármilyen egészségügyi vagy mozgásszervi problémád van, feltétlenül kérd ki az orvosod tanácsát!

A gyakorolatok előtt mindenképpen melegíts be: végezz derékkörzést, karkörzést, szökelj néhányat, mozgasd át a csuklód és a lábfejed, nyújtsd meg a gerinced. Az edzéshez egy pár kézisúlyzóra is szükséged lesz, ám ha nem érzed magad kellően fittnek, súlyzók nélkül végezd a feladatokat!

labemeles1.jpg ()Lábemelés – másképp

Álló helyzetből dőlj előre, és támaszkodj a két tenyeredre (karok mellkasszélességben). Emeld a bal lábad nyújtva hátrafelé olyan magasra, amennyire csak tudod, majd lassan ereszd le, és vidd át a jobb lábszárad alatt (a láb végig nyújtva). Végezd el a gyakorlatot mindkét lábbal ötször.

A súlyzó, mint harci eszközsulyzo2.jpg ()

Ezzel a gyakorlattal kiélheted amazon-hajlamaidat: állj egyenesen, és csúsztasd fel a jobb sarkadat a térdedhez. Vegyél egy egykilós súlyzót, fogd meg mindkét kezeddel, és emeld a jobb válladhoz. Majd hirtelen guggolj le, és a súlyzót lendületesen vidd át a bal oldaladra, miközben a jobb lábad magad alá hajlítod. Végezd el mindkét oldalra tízszer.

sulyzo3.jpg ()Dupla súly

Vegyél egy-egy súlyzót mindkét kezedbe, állj kisterpeszbe, és hajlítsd be a térdeid. A karjaidat nyújtsd ki, majd miközben kicsit lejjebb ereszkedsz, húzd fel a súlyzókat a mellkasodhoz, aztán vissza. Végezd el a gyakorlatot minimum 10-szer.

Szélmalomszelmalom4.jpg ()

Ez az a gyakorlat, amit minden a főhős-két-perc-alatt-lefogy típusú filmben láthatsz: állj nyújtott lábbal kis harántterpeszbe, aztán vidd a kinyújtott bal karodat a talpadhoz, miközben a másik karod hátrafelé nyújtod, majd gyorsan cserélj kart és lábat is. Végezd folyamatosan két percen keresztül.

nindzsa5.jpg ()Nindzsaugrás

Íme egy igazán kemény gyakorlat: telepedj a sarkaidra, a karjaidat nyújtsd ki hátrafelé. Majd egy nagy lendülettel ugorj fel hajlított térdű kisterpeszbe, és a karjaidat is vidd előre. Nem egyszerű, de bombasztikus hatású gyakorlat!

Diótörődiotoro5.jpg ()

Feküdj hanyatt, és a lábaidat nyújtsd magasra. Tedd a kezeidet a tarkódra, és próbáld a felsőtested olyan közel vinni a combjaidhoz, amennyire csak tudod, majd vissza. Végezd el a gyakorlatot 20-szor. 

kishajo6.jpg ()Kishajó

Ülj le, és fogj meg egy 1-1,5 kilós súlyzót mindkét kezeddel. Emeld fel nyújtva mindkét lábad, hogy a tested kis csónakot formázzon, tartsd meg a pózt, és nyújtott karral folyamatosan vidd a súlyzót egyik oldalról a másikra, legalább öt percen keresztül. Ügyelj rá, hogy a derekad és a hátad egyenes legyen! Hát- és derékfájósok hagyják ki ezt a feladatot!

guggolas7.jpg ()Guggolós

Guggolj le kisterpeszben, és vegyél egy súlyzót a két tenyered közé. Emeld fel a feneked olyan magasra, amennyire bírod, majd ereszkedj vissza kezdő pozícióba. Végezd el 15-ször.

vadaszgep8.jpg ()Vadászgép

Hajolj le, és a jobb lábad egyenesen nyújtsd ki hátrafelé. Vegyél egy-egy súlyzót mindkét kezedbe, és nyújtsd a karjaid magad elé, majd vidd őket nyújtott karral (két oldalt haladva) a hátad mögé, aztán vissza, miközben tartod a lábad pozícióját. Végezd két percen keresztül.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X