Főoldal > MOZGÁS > Palackba zárt szellem – Íme a fitneszbajnokok titkos segítői

Palackba zárt szellem – Íme a fitneszbajnokok titkos segítői

edzésfitneszizom
0

Írta: and

Utazás és VitalExpo kiállítás a HUNGEXPO-n (x) Utazás kiállítás március első h&

Utazás és VitalExpo kiállítás a HUNGEXPO-n (x)

Utazás kiállítás március első hétvégéjén[x]

Rendszeresen és keményen edzel, mégsem látszik izmaidon az eredmény? Az utolsó grammig betartod a diétádat, mégis csak nagy nehezen tűnnek el a felesleges kilók? Ilyenkor jelenthetnek nagy segítséget a megfelelően kiválasztott, jó minőségű táplálékkiegészítők. Most megmutatjuk, milyen összetételű készítmények segíthetnek céljaid elérésében.

Zsírból energiát!

A mai modern zsírégetők nem csupán az étvágyadat csökkentik, hanem speciális hatóanyagaik azt is lehetővé teszik, hogy szervezeted a zsírraktárakat elégetve jusson energiához. A zsírégető tablettáknak alapvetően két csoportja létezik: termogenikus és lipotropikus hatású készítmények. A termogenikus zsírégetők általában koffeint tartalmaznak (például zöldtea-kivonatból), amely megemeli a testhőmérsékletet és a pulzust, így több kalóriát égetsz el az edzés során. A lipotropikus zsírégetők leginkább gyógynövénykivonatokat és makroelemeket (például inozitol és kolin) tartalmaznak. A lipotróp összetevők szabályozzák a vérben lévő koleszterin mennyiségét, megakadályozzák a zsírok lerakódását és felpörgetik az anyagcserét. Persze léteznek már olyan csúcskészítmények is, amelyek a termogenikus és lipotropikus összetevőkkel ötvözve harcolnak a legmakacsabb zsírpárnák ellen is.

feherje.jpg ()Pörgesd fel magad edzés előtt!

Akár erősítő, akár kardióedzésről van szó, előtte nem árt egy plusz energialöket, hogy még az edzés végén is teljes erőbedobással végezhesd a gyakorlatokat. Az L-karnitin aminosav felelős a zsírok energiává alakításáért, sőt még a testhőmérsékletet is emeli, ezért igen népszerű edzés előtti táplálékkiegészítő. A legjobb, ha a folyékony változatot választod és közvetlenül edzés előtt iszod meg, így végig a maximumot nyújthatod majd. Ne lepődj meg, ha jobban fogsz izzadni, ez az L-karnitin egyik természetes hatása! A fokozott izzadás és intenzívebb edzés miatt azonban még fontosabb a folyadékpótlás: a legjobb egy multivitaminos, frissítő ital, amely rögtön feltölti szervezetedet a megfelelő ásványi anyagokkal.

Fehérjét az izmoknak!

Ha tónusos hasizmokat, kemény popsit és formás karokat szeretnél, a táplálkozás különösen fontos. A súlyzós edzések után maximum fél órával fogyassz el egy fehérje turmixot! Az erősítő edzések alatt tulajdonképpen roncsolod az izomszöveteket, amelyre a szervezet védekezésképpen úgy reagál, hogy még több izomsejtet állít elő, így nő az izomtömeg. A fehérjék a minőségi izomépítés alapkövei, ezért fontos, hogy magas biológiai értékű fehérjekészítményt válassz. A legjobb eredményt úgy érheted el, ha minden reggel megiszol egy fehérje shake-t, edzések után pedig még egyet.

Wellness Cafe tipp: Inkább vásárolj kisebb adagokat két-három ízű fehérjeitalból, mint egy fajtából egy nagyobb adagot. Így elkerülheted, hogy egy idő után elmenjen tőle a kedved, mert megunod az ízét.

Fotó: Pinterest


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X