Főoldal > MOZGÁS > Kevés mozgás is hozhat nagy eredményt!

Kevés mozgás is hozhat nagy eredményt!

egészségfitneszmozgás
0

Írta: and

Ahhoz, hogy egészségesebbé válj, nem kell feltétlenül teljes életmódváltás. N&

Ahhoz, hogy egészségesebbé válj, nem kell feltétlenül teljes életmódváltás. Néha az orrunk előtt hevernek a legegyszerűbb megoldások, csak élni kell velük.

1. Fogd meg a lábujjaid és húzd

Ez beindítja a vérkeringést a lábban, ami egész nap a cipőben sínylődött. A megfelelő keringés nélkül, a lábujjizmok és idegek nem tudnak helyesen működni, ami hát, térd és csípő fájdalmat okozhat.

2. Mosd ki az ágyneműd!

Az egyik legfőbb allergiakiváltó a poratka, szeret osztozni veled az ágyadon. Ám, ha hetente magas hőfokon kimosod az ágyneműdet és a huzatokat, könnyedén leszámolhatsz ezzel az apró élősködővel. 

3. Perdülj táncra!

Akármilyen rövid ideig is, de mozgasd át a tested minden nap! Ezzel megakadályozhatod a stresszt káros hatásait. A zeneszámokat kiválasztásakor csak hagyadkozz a hangulatodra.

4. Halkítsd le a telefonod éjszakára

A telefonod is pihenjen veled együtt! Ne hagyd, hogy bárki megzavarja mély és pihentető alvásod.

5. Dobd le a fehérneműt!

Nem viselni fehérneműt – vagy legalábbis csak pamutot lehetővé teszi, hogy a külső nemi szervek szárazon maradjanak, csökkentve a baktériumok elszaporodását és elkerülve a húgycső és a húgyhólyag fertőzéseit.

6. Vedd le a hangerőt!

Az MP3-lejátszók akár 120 decibeles hangokat is képesek létrehozni. Ez elég ahhoz, hogy hosszú távon halláskárosodást okozzanak. Kövesd inkább a 60/60 szabályt: ne hallgasd hangosabban 60%-nál a fülhallgatón keresztül a zenét, és egy nap maximum 60 percig engedj az élvezetnek.

fejhall2.jpg ()7. A szivacs, mint nukleáris fegyver

Gondolnád, hogy a mosogatószivacs a legkoszosabb dolog az otthonodban? A szivacsok körülbelül 15 százaléka tartalmaz olyan baktériumokat, melyek megbetegíthetnek. Azért, hogy ezt elkerüld, heti egyszer mosd ki mosogatógépben vagy tedd nedvesen 30 másodpercre a mikróba a szivacsot.

8. Ellenőrizd magad!

Végezz havonta egyszer, jól megvilágított szobában teljes bőrellenőrzést a testeden, a hátad pedig nézesd át a pasiddal vagy az egyik családtagoddal. Olyan elváltozásokat keress, amelyek szokatlanok, és figyelj a méretbeli változásokra is. Amennyiben a családi kórtörténetben van a bőrráknak előzménye, ez esetben javasolt, hogy évente kétszer járj bőrgyógyászhoz is szűrésre! Ez ugyanis kulcsfontosságú a betegség korai felismerésében.

9. Rágcsálj sárgarépát!

Soha nem kapott elég figyelmet a szerény sárgarépa, pedig jó, ha minél többet eszel belőle, hiszen magas az A-vitamin tartalma, amire az egészséges szemnek és bőrnek szüksége van. 

10. Viselj lépésszámlálót!

Tanulmányok igazolják, hogy azok, akik lépésszámlálót hordanak, többet mozognak azoknál, akik nem viselnek ilyesmit. 

11. Maradj pihent az úton

Ha repülővel utazol, viselj szemmaszkot és zajcsökkentő fejhallgatót vagy füldugót, hogy pihentebb maradj.

12. Nyomás a szabadba!

A friss levegő segít a negatív gondolatok eltávolításában és a boldogsághormonok felszabadításában azzal, hogy növeli az oxigén áramlását az agyba. Ha pedig a levegőzést kombinálni tudod a testmozgással, például egy gyors séta keretében a természetben, az növeli az endorfinok termelődését és az energiaszinted emelkedését.

13. Csatlakozz a Q10 Fitness Clubhoz!

Hogy igazán aktívan élj, a legjobb, ha a számodra legmegfelelőbb mozgást ötvözöd az egészséges étrenddel a mindennapokban. Ehhez nyújt segítséget egy új, ingyenes, személyre szabott programot kínálva a Nivea csapata fitnesz és edzés tippjeivel, oktatóvideóival. Olyan ötletekkel, amelyek segítik egy egészséges és tápláló étrend kialakítását, amellett, hogy bőrápolási és lelki támogató tanácsokat is kaphatsz. Fitnesz- és életmódprogram csak neked!

Fotó: Pinterest


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X