Főoldal > MOZGÁS > Kerüld el az edzés előtti hibákat!

Kerüld el az edzés előtti hibákat!

edzésfitneszmozgás
0

Írta: and

Vegyük át az edzés előtti fő hibákat, amelyek sérülést okozhatnak, de legjobb esetben is a komfort&eacute

Vegyük át az edzés előtti fő hibákat, amelyek sérülést okozhatnak, de legjobb esetben is a komfortérzeted hiányát. Légy elővigyázatos, s kerüld el a következőket, hogy ne a pálya szélén ülve töltsd a testmozgásra szánt időt!

Edzés éhgyomorra

Ha szeretsz korán reggel, még munka előtt edzeni, nagyon fontos, hogy előtte egyél is valamit. Hogy az izmaid dolgozni, épülni tudjanak, kell az üzemanyag! Ilyenkor még a szénhidrát is megengedett.

Eltelsz rostokkal

Az alma és a mogyoróvaj valóban egészséges nassolnivalónak számítanak, de a magas rosttartalmuk emésztési problémákat és magas gázképződést okozhat. Ugye nem szeretnél edzés közben folyamatosan a mosdóba szaladgálni? Válaszd inkább a fehérjében és szénhidrátban gazdag táplálékokat, és megúszod hasi problémák nélkül.

runs2.jpg ()Túlzásba vitt energiaital

A koffein lendületet adhat, de tudnod kell, hogy az energiaitalok tele vannak finomított cukorral. Ha ezzel turbózod magad, előfordulhat, hogy pont edzés közben csökken le drasztikusan a vércukorszinted, és az energiatartalékaid is kiürülnek. Válaszd inkább a kávét vagy a zöld teát!

Túl sokat eszel

Ebédidőben edzenél? Tartsd be a következő sorrendet: 30 perccel az sportolás előtt nasizz egy kevés egészséges finomságot, majd jöhet a mozgás, és utána élvezheted az ebédedet is. Ha előbb ebédelsz, pont edzés közben fogsz emészteni, a megnövekedett igénybevétel miatt pedig teljesen megzavarod a szervezetedet, összeomlik az anyagcseréd normális menete.

Pamutot viselsz

Bár teljesen természetes, lágy és légáteresztő anyag, a pamut zoknit és alsóneműt inkább ne a tornateremben viseld. Ha megizzadsz, ez a szövet nedves lesz és az is marad, táptalaja a vízhólyagoknak és a gombás fertőzéseknek. Sportoláshoz válassz inkább nedvszívó holmit, ami szárazon tartja a bőrödet. Ha a természetesség fontos számodra, jó döntés a merinó gyapjú.

Nyújtás edzés előtt

A hideg izmok nyújtása holtbiztos módszer ahhoz, hogy meghúzd egy izmodat. Nyújtani szigorúan csak edzés után, levezetésként szabad!

Nekiesel az edzésnek

Mikor végre eljutsz az edzőterembe, a lehető leggyorsabban neki akarsz látni a munkának, hogy minél hamarabb túl legyél rajta, és mehess a dolgodra? Ne hagyd ki a bemelegítést csak azért, mert kevés az időd! Legalább 5 percet tölts el dinamikus gyaloglással, vagy mozgasd át fentről lefelé a testrészeidet.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X