Főoldal > MOZGÁS > Otthonra: égess minél több kalóriát intervallum edzéssel!

Otthonra: égess minél több kalóriát intervallum edzéssel!

edzésegészségfitneszmozgás
0

Írta: and

Az intervallum-edzéssel kirobbantod a szervezetedből a zsírt, és az izmaidat is átdolgozod tetőtől talpig. Nincs má

Az intervallum-edzéssel kirobbantod a szervezetedből a zsírt, és az izmaidat is átdolgozod tetőtől talpig. Nincs más dolgod, mint a következő gyakorlatokat 2 percig közepes intenzitással végezni, majd 1 percig turbó fokozatra kapcsolva, ahogy a csövön kifér! Minimális pihenést megengedhetsz magadnak, mielőtt 2-3 alkalommal megismétled az egész kört.

kitores.jpg ()Mérsékelt intenzitású: Fordított kitörés

Állj csípőszélességű terpeszbe, a kezedet kulcsold össze a fejed mögött. Hajlítsd be a térded, és told a csípőd egy kicsit hátrébb. Ekkor lépj a jobb lábaddal hátra, majd gyorsan lépj vissza, és ugorj fel. Ismételd meg a hátsó kitörést a másik lábaddal is, majd újabb ugrás következik. Ezt ismételd a bevezetőben írt szabályok szerint.

fekvotamasz.jpg ()Mérsékelt intenzitású: Fekvőtámasz

Terpeszben hajolj le, és guggolásban tedd a kezedet a földre. Egy ugrással rúgd hátra a lábaidat, hogy fekvőtámaszba kerülj, majd a következő lendülettel ugorj vissza a kiinduló helyzetbe. Ismételj 2 percen át.

Wellness Cafe tipp: végig tartasd feszesen a hasizmodat, ez megkönnyíti majd a lábmunkádat.

guggolas.jpg ()Magas intenzitású: Guggolásból ugrás

Állj összezárt lábbal, a térdedet egy kicsit rogyaszd be. A karjaidat tartsd a törzsed mellett, a könyöködet enyhén behajlítva. Ugorj fel, amilyen magasra csak tudsz, és lendítsd a karjaidat a fejed fölé. Ha visszaérkeztél a földre, azonnal ismételd az ugrást – tudod, legalább 3 percen át.

utolso.jpg ()Mérsékelt intenzitású: Oldalsó kitörés

A térdedet behajlítva hajolj le a lábad előtt összekulcsolt kézzel. Tegyél egy nagy lépést jobbra a jobb lábaddal, majd állj fel, egyenesedj ki, a kezeidet a fejed felett kulcsold össze, nyújtott karral. Ezután ismételd meg ugyanezt a bal oldalra is.

Wellness Cafe tipp: Ügyelj rá, hogy a bokád mindig a térded alatt legyen, nehogy kiforduljon a helyéről! Így megúszhatod sérülések nélkül.

egyensuly.jpg ()Mérsékelt intenzitású: Egyensúlyozás

Állj egyenes háttal úgy, hogy a bal lábad a jobb mögött van, a kezed pedig összekulcsolva a fejed felett. Tartsd feszesen a hasadat, majd hajlítsd előre a törzsedet, közben emeld a jobb lábadat hátra, ameddig a tested egy T betűt nem formál, majd emelkedj vissza a kiinduló helyzetbe. Ismételd váltott lábbal.

oldalra.jpg ()Magas intenzitású: Jobbra-balra ugrás

Állj csípőszélességű terpeszbe, majd hajlítsd be a térdedet, s érintsd meg a jobb kezeddel a jobb lábfejedet. Ezután pattanj fel a magasba, s érkezz a másik oldalra, a bal kezeddel érintsd meg a bal lábfejedet. Ismételgesd, amilyen gyorsan csak tudod.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X