Főoldal > MOZGÁS > Hasizom edzése: kerüld el a tipikus hibákat!

Hasizom edzése: kerüld el a tipikus hibákat!

edzésegészségfitneszhasizom
0

Írta: and

Két kattintásra a kalandtól! Ha a kemény edzések ellenére sincs még izmos hasad, akkor valamit

Két kattintásra a kalandtól!

Ha a kemény edzések ellenére sincs még izmos hasad, akkor valamit biztosan nem jól csinálsz. Arnav Sarkar, a híres indiai fitneszedző és személyi tréner tippjei segítségével rájöhetsz, hol is hibázol.

Hasizmok edzése, és amit feltétlenül tudni kell róla

Egyszerű tudományos megállapítás, hogy a 6 kocka (két oszlopban 3-3 bordázott izom) eredetileg mindenki hasán ott van. Viszont, ha zsír rakódik rá, akkor sajnos egyszerűen eltűnik. Amit csak hasizomként emlegetünk azt két főizom, az egyenes- és a harántizom kombinációja alkotja. Ezek az izmok az elülső és az oldalsó törzsizmok alatt találhatók, és övként körbeölelik testünk közepét. Amennyiben egészséges diétát követsz, sovány fehérje, kiegyenlített szénhidrát és kevés, telítetlen zsír bevitelével, úgy minimális felszíni zsírszövetet érhetsz el, ezáltal az izmaid láthatóak lesznek, az eredmény pedig a régóta sóvárgott kockahas.

Hiba 1: mindig magas ismétlésszámmal dolgozol

A magas ismétlésszám szerepet játszik az izmok megtartásában, de nem szükségszerű a hasizomzat fejlődésében. „Ha kőkemény hasizmokra gyúrsz, néhány gyakorlatot végezz alacsony ismétlésszámmal. Csinálj lassú lábemelést, dragon flag-et (kezeiddel támaszkodj meg, a lábakat függőlegesből engedd le úgy, hogy csak a hátadon támaszkodsz) és más, hasonló gyakorlatokat csak 5-12 ismétléssel, és meglátod, egyre feszesebb lesz a hasad. A hasizmok fokozatosan tűnnek elő a kis és a magas ismétlésszám kombójával”- állítja a tréner.
situps2.jpg ()
Hiba 2: nem végzel rotációs mozgást

A rotációs gyakorlatokat tartja a fitneszguru az egyik legkritikusabb pontnak. A hasizmok nemcsak akkor dolgoznak, amikor felüléseket végzünk, hanem rotáláskor is. Hogy jobban megdolgoztasd a ferde hasizmokat, végezz olyan törzscsavaró gyakorlatokat, mint a törzshajlítás és a hasprés törzsfordítással.

Hiba 3: azt hiszed, a hasprés önmagában elég az eredményhez

A kockás hasért meg kell erősíteni a hasizmokat, és le kell dolgozni a rá rakódott zsírt. Nincs kibúvó a kardió és a zsírégető edzés elől, mert így lehet egészséges úton megszabadulni a nem kívánt zsírpárnáktól.

Hiba 4: kihagyod a kemény, összetett gyakorlatokat

A tréninged csak hasprésekből és felülésekből áll, pedig a hasizmaid a fekvenyomás és a guggolás közben is keményen dolgoznak. Iktasd be rendszeresen az edzésedbe ezeket a gyakorlatokat, hogy erősítsd a törzsizmaid, és jobb eredményt érj el a hasizom formálásában. A törzsizmok erősítése azért is fontos, hogy elkerüld az esetleges sportsérüléseket.

Hiba 5: hiszel a különböző agyonhirdetett eszközökben

Hajlamosak vagyunk átlépni a határokat a vágyott hasizomért, de a személyi edzők óva intenek, hogy túl nagy jelentőséget tulajdonítsunk a hirdetésekben található csodaeszközöknek. Légy őszinte: ugye te is vásároltál már olyan gépet, amely kockahasat ígért? Azonban ezek az eszközök, amelyekről azt állítják, hogy csupán heti 3×10 perces edzéssel, diéta nélkül kockahasad lehet, csak az idődet és a pénzedet veszik el. A látható izmokért sajnos keményen kell edzeni és diétázni, nincsenek csodamasinák.

Fotó: Pinterest

Anna Kaiser (többek között Sarah Jessica Parker és Kelly Ripa edzője) 10 percben garantáltan megdolgoztatja a hasizmaidat!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X