Főoldal > MOZGÁS > Így égethetsz el több kalóriát futás közben!

Így égethetsz el több kalóriát futás közben!

egészségfitnesz
0

Írta: and

Mínusz 5 kg egy hét alatt! A futás az egyik leghatékonyabb sport, ha fogyni szeretnél, hiszen rengeteg kaló

Mínusz 5 kg egy hét alatt!

A futás az egyik leghatékonyabb sport, ha fogyni szeretnél, hiszen rengeteg kalóriát égetsz el közben úgy, hogy az izmaid is tónusossá válnak. Ha a következő edzés során még produktívabb szeretnél lenni, próbáld ki három tippünket! Légy te is profi!

Irány az emelkedő!

30 perc normál tempójú futással kb. 270 kalóriát égetsz el. Ha ugyanezt egy 5%-os emelkedőn csinálod végig, 363 kalóriától fogsz megszabadulni. Ha igazán elszánt vagy, vállald be a 10%-ot, úgy 420 kalóriának inthetsz búcsút! Nem muszáj a futópadon edzeni, igazi kihívást jelent az is, ha a természetben futsz dimbes-dombos tájakon. Arról nem is beszélve, milyen jót teszel magaddal a friss levegő pozitív élettani hatásainak köszönhetően.

run2.jpg ()Gyorsíts!

Még mindig abból indulunk ki, hogy normál tempóban 30 perc alatt 270 kalória távozik. Ha nincs kedved az emelkedőkhöz, szaporázd meg a lépteidet! Próbálj minden egyes kilométerből lefaragni egy percet! Ez úgy sikerülhet a legegyszerűbben, ha intervallum edzést tartasz: kilométerenként iktass be 60 másodperc sprintet, amikor beleadsz apait-anyait a futásba. Voilá, újabb 30 kalóriától búcsúzhatsz! Lehet, hogy önmagában nem tűnik sokkal többnek, de ha összeadod, hogy egy hét leforgása alatt mennyi mínusz kalóriát jelent, nem fogsz többé csodálkozni, miért olvad olyan gyorsan a hasadról a zsír.

Csak még 5 perc!

Van még tipp a tarsolyunkban! Ha sem az emelkedő, sem a sprint nem jön be, próbálj meg minden egyes futás alkalmával kitartani még 5 percig! Ennyi idő alatt 49 elégetett kalória lesz a jutalmad, és persze ne feledkezzünk meg az „eredeti” 270-ről sem, amennyit az edzésed ér. Ha heti ötször futsz, nem nehéz kiszámolni, hogy ez a trükk 245 extra kalóriát jelent hetente. Olyan, mintha plusz egy teljes edzést megcsináltál volna. Ez elég jól hangzik, ugye?

Próbáld ki egymás után a három edzést, majd variáld őket bátran, így sokkal változatosabb lesz a programod! Vigyázz, kész, rajt!

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X