Főoldal > MOZGÁS > Csak csajoknak: 3 baj, 3 jógapóz

Csak csajoknak: 3 baj, 3 jógapóz

fitneszjógamenstruációtermékenység
0

Írta: and

Szeidl Éva női jógaoktató ajánl most három olyan szuper ászanát, amelyekre minden nőnek szüks&

Szeidl Éva női jógaoktató ajánl most három olyan szuper ászanát, amelyekre minden nőnek szüksége lehet.

„A mai rohanó világban a jóga a mozgás örömén túl a belső csendességet, az önátadást is segít megtapasztalni, és ezzel támogatja nemcsak a testi, de a lelki egészségünket is” – mondja Szeidl Éva női jógaoktató. Éppen ezért olyan gyakorlatokat választott, amelyek mindenki számára könnyen végezhetők és segítik a lelki ellazulást, feltöltődést.

Menstruációs panaszokra – cicahát gyakorlat

cat2.jpg ()Helyezkedj négykézlábas pozícióban, a karok vállszélességben, a lábak csípőszélességű terpeszben legyenek. Kilégzésre a medence billentésével indítva domborítsd a hátadat, majd belégzésre a medencétől indítva homoríts, a mellkast és a fejet is finoman emelve. A hasad mindig maradjon kicsit tónusban. Figyeld közben a tested finom érzeteit. Addig végezd a gyakorlatot, ameddig jól esik, de legalább 8-10 szer ismételd meg. Ezután hajlítsd a térdeket, ülj a sarkadra, tedd a homlokod a talajra, a karokat lazán a fej köré, és így pihenj.

Hatása: „Masszírozza az alhasi szerveket, a belső nemi szerveket, csökkenti és megelőzi a menstruációs görcsöket, és jó hatással van a gerincre is.”

A termékenység fokozására – fekvő pillangótartás

Feküdj a hátadra és tedd össze a talpakat a talajon, a térdeket engedd le két oldalra. Fejed alá tehetsz párnát, és a combtöved is megtámaszthatod, hogy el tudj lazulni. Tedd a kezeidet az alhasadra, pihenj behunyt szemmel, majd lassan vezesd a figyelmed a petefészkek területére, és itt áramoltasd a légzést. Tölts így legalább 5-10 percet. Végül a kezed segítségével zárd a térdeket, és a bal oldaladra fordulva néhány légzésig még pihenj, mielőtt felkelnél.

Hatása: „Lazítja a csípőt, vitalizálja a női szerveket, fokozza a medence vérellátását. Erősíti a hólyagot és a méhet. Az ellazulás, a megnyílás lelki szinten is támogatja a befogadást és a megtermékenyülést.”

A folytatást elolvashatod a legújabb Wellness magazinban!

Fotó: Pinterest


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X