Főoldal > MOZGÁS > Pörgesd fel az emésztésed jógával!

Pörgesd fel az emésztésed jógával!

emésztésfitneszjóga
0

Írta: and

Ha minden előzetes elhatározásod ellenére túletted magad egy ünnepi ebéden vagy vacsorán, akkor a

Ha minden előzetes elhatározásod ellenére túletted magad egy ünnepi ebéden vagy vacsorán, akkor a bűntudat mellett a kellemetlen görcsök és puffadás is megkeserítheti a napjaidat. Szerencsére az emésztési panaszokat könnyen elűzheted néhány egyszerű jógagyakorlattal. Terítsd ki a jógamatracod, és csináld végig az alábbi gyakorlatsort. Minden pózban lélegezz ötször mélyeket, és meglátod, hamarosan jobban fogod érezni magad.

Lefelé néző kutya

Ez a fordított ’V’-pozíció segít ellazítani a gyomortájékodat. Állj a matracod egyik szélére, majd dőlj előre és támaszkodj meg a tenyereiden, miközben nyújtva tartod a könyököd és térded is. A sarkaidat nyomd a talaj felé, a fejedet pedig tartsd egyvonalban a karjaiddal.

lefelekutya2.jpg ()Teve

Ez a nyújtó póz remek görcsoldó, de mindenképp melegíts be előtte, különben meghúzhatod az izmaidat. Térdelj a matracra, majd miközben veszel egy nagy levegőt, tedd csípőre a kezedet, kilégzéskor pedig dőlj óvatosan hátra. Ha már eléggé bemelegedtek a hát- és derékizmaidat, akkor támaszkodj meg hátul a sarkaidon, és hajlítsd hátrafelé a törzsed.

Magzatpóz

Az előrehajló fekvő póz hőt termel gyomortájékon, ami segíti az emésztőnedvek termelődését, ezenkívül a stresszt is remekül oldja. Térdelj le a matracra kis terpeszben úgy, hogy a nagy lábujjaid hátul összeérjenek. Lassan dőlj előre, miközben a popsid hátranyomod a sarkad felé. A karjaidat nyújtsd előre, vagy akár tenyérrel felfelé a lábaid mellé is fektetheted.

Hajó

Ez a pozíció a törzs mélyizmaira fókuszál, és miközben ezeket erősíti, az emésztőszerveket is stimulálja. Ülj a talajra előre nyújtott lábakkal, majd emeld fel őket nagyjából 45 fokos szögben, miközben kicsit hátradőlsz a felsőtesteddel. Az egyensúlyozásban segít, ha előre nyújtod a karodat, a hátad pedig maradjon egyenes.

Fotó: Pinterest, Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X