Főoldal > MOZGÁS > 20 centivel vékonyabban 10 nap alatt!

20 centivel vékonyabban 10 nap alatt!

edzésfitneszfogyásgyakorlatsztáredzővékony
0

Írta: and

A sztárok edzője most segít ebben

 

Tracy speciális gyakorlatsora minden izmodat kőkeményen megdolgoztatja. Végezd el heti 6-szor, és egészítsd ki 30-60 perc kardióval (ami lehet futás, szobabicikli, ugrálókötelezés vagy válaszd a videót alább). Ha ezt betartod, 10 nap alatt garantáltan vékonyabb leszel 20 centivel!

Amennyiben térdfájós vagy, netán érzékeny a térded, helyezz takarót a térded alá. Ha így is kényelmetlennek érzed a gyakorlatokat, akkor inkább hagyd abba!

gyak1.jpg ()

Egylábas kitörés

Teríts le egy edzőszőnyeget, és ereszkedj négykézlábra. A karodat nyújtsd ki, az egyik kézfejedet pedig helyezd a másikra. Aztán emeld olyan magasra a jobb lábad, amennyire csak tudod, miközben enyhén fordítsd ki a csípődet, majd újra vedd fel a kiindulópózt. Mindkét oldalra ismételd meg 30-40-szer.

gyak2.jpg ()Győzelmi póz

Maradj négykézláb, ám most a térded helyett a lábujjaidra támaszkodj (itt még nyugodtan lehet hajlítva a térd). Ezután ismét emeld a lehető legmagasabbra a jobb lábad, és közben ügyelj arra, hogy a mellkasod végig a föld felé nézzen. Mindkét lábaddal végezd el a gyakorlatot 30-40 alkalommal.

gyak3.jpg ()Az ellentétek varázsa

Még mindig ugyanaz az alaphelyzet: négykézláb állsz, a lábujjaidra támaszkodva, nyújtott karokkal, a lábaid kisterpeszben, szintén kinyújtva. Majd próbáld meg egyszerre felemelni a jobb lábad és a bal karod (mindkettő maradjon nyújtva), és néhány másodpercig megtartani a pózt, majd térj vissza alaphelyzetbe, aztán végezd el a gyakorlatot a másik irányba is. Közben fontos, hogy a csípőd és a mellkasod a föld felé nézzen, valamint a karod és a lábad magasabbra emeld a tested vonalánál. A (dupla) gyakorlatot 30-40-szer ismételd.

gyak4.jpg ()Nyújt, keresztez, emel

Megint az ismert alappózból indulunk, de ezúttal úgy, hogy a jobb lábadat kinyújtod magad mögött (hát egyenes, karok nyújtva). A mozdulatsor pedig a következő: a nyújtott jobb lábaddal keresztezd a balt hátulról, majd még ugyanabból a lendületből emeld magasra, miközben az arcod hajlított karokkal a szőnyeghez közelíted. Ezután térj vissza alapállásba, és ismételd ezt meg mindkét oldalra 30-40 alkalommal.

gyak5.jpg ()Keljfeljancsi

Ezt a gyakorlatot már térdelésből kell indítani, egyenes derékkal, laza vállakkal. Első körben nyúlj hátra a jobb kezeddel, fogd meg a bokáidat (vagy a vádlidat), és akár egy keljfeljancsi, a térdeden gördülj kicsit oldalra úgy, hogy meg tudj támaszkodni a kinyújtott bal karodon. Ezután emeld fel a kinyújtott jobb lábad, és próbáld vízszintesen tartani a testedhez képest, majd vedd fel újra az alappózt. Ismételj mindkét oldalra 30-40-szer.

gyak6.jpg ()Teljes kitörés

Feküdj hasra a szőnyegen, és a karjaidat behajlítva húzd fel magad mellé úgy, hogy a tenyereden tudj támaszkodni. A jobb lábadat is húzd fel a csípődig, majd végezz kitörést az egész testeddel: a karjaidat egyenesítsd ki, a jobb lábad nyújtsd magasan az ég felé (miközben a bal térdeden támaszkodsz), és közben a mellkasodat próbáld a talajjal vízszintesen tartani. Végül alappóz, majd 30-40 ismétlés mindkét oldalra.

gyak7.jpg ()Suhintás

Még mindig négykézláb kell állnod a szőnyegen, de ezúttal támaszkodj a könyöködre és a behajlított térdeidre. Ezután emeled fel a jobb lábad, és (hajlítva) suhints a lábfejeddel a tested mögé, majd ugyanabból a mozdulatból nyújtsd ki a lábad vízszintesen oldalra. Végül vedd fel az alaphelyzetet, és ismételd a gyakorlatot mindkét irányban 30-40-szer.

Fotó: health.com


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X