Főoldal > MOZGÁS > Így szabadulj meg az úszógumidtól még hatékonyabban futással!

Így szabadulj meg az úszógumidtól még hatékonyabban futással!

egészségfitneszfutáshasi zsírúszógumi
0

Írta: and

Az egészséges étkezés és a testmozgás nagyon sokat segít az alakformálásban, de a

Az egészséges étkezés és a testmozgás nagyon sokat segít az alakformálásban, de a makacs hasi zsír még így sem távozik könnyedén. Ahelyett, hogy a táplálkozással harcolnál tovább az úszógumid ellen, íme néhány szuper trükk, amelyek segítségével futás közben megszabadulhatsz tőle!

Kapcsolj rá!

Az intervallum edzés bizonyítottan csökkenti a hasi zsírt és felpörgeti az anyagcserét. Ahelyett, hogy ugyanabban az ütemben futnád végig az egész edzést, próbáld periódusokban lepörgetni az egészet: kapcsolj turbó fokozatra, majd kicsit lassíts, aztán újból startolj el tiszta erőből, és így tovább!

Csak még 5 perc

Sajnos nem mindig lehet észrevenni, mikor indul be a fogyás, és régóta tudjuk, hogy kizárólag felülések végzésével senkinek nem lesz darázsdereka. A testzsír csökkentésének egyetlen módja, ha kalóriát égetsz. Az edzés meghosszabbításával ezt könnyen el tudod érni. Minden futással töltött 5 perc alatt 45 kalóriának inthetsz búcsút. A következő edzés alkalmával ez biztosan motiválni fog, hogy még 5 percig bírd!

Magas lábemelés

Keményen dolgozol, hogy csökkentsd a testsúlyodat, így a hasad is valamennyivel kisebb lett, azonban a hasizmod nem vált tónusosabbá? Erre is van egy trükk! Az edzés alatt bizonyos időközönként fuss magas térdemeléssel, és ilyenkor a lábizmok helyett koncentrálj a hasizomra. Húzd fel a térdedet olyan magasra, amennyire csak tudod!

futas2.jpg ()Gyilkos futópad gyakorlat

Ha még gyötörnéd egy kicsit a hasizmodat, a következő kínzásnak is beillő, de nagyon hatékony gyakorlattal megteheted. Állítsd be a futópadot alacsony fokozatra. Helyezd a lábaidat egy zsámolyra, amit előzőleg kb. 2 méterrel a gép mögé helyeztél. A két kezedet tedd a futópad két oldalsó biztonsági sávjára. Így planking pozícióba kerültél. Ha készen állsz, tenyerelj a gép futószalagjára, és kezdj el „sétálni” a kezeiddel, miközben a törzsed egyenes marad. Legalább egy percig tarts ki megfeszített hasizommal. Hamarosan el is kezdheted rajta számolni a kockákat. Ugye nem is rossz jutalom a hardcore edzés után!

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X