Főoldal > MOZGÁS > Erre fuss! – A főváros legmenőbb futópályái

Erre fuss! – A főváros legmenőbb futópályái

edzésfutásfutópályahelyszínmozgássportterep
0

Írta: and

Bár sokan a Margitszigetet a főváros futóparadicsomának tartják, de ha már unod, vagy nem esik útba,

Bár sokan a Margitszigetet a főváros futóparadicsomának tartják, de ha már unod, vagy nem esik útba, vagy csak egyszerűen szeretnéd megismerni Budapest legmenőbb futópályáit, akkor ez a lista neked szól!

BB, mint Budapest belterület

Előzz is, Csajszi: Városmajori futópálya
Az egyik legszebb környezetben lévő új futópályát mindössze pár hónappal ezelőtt avatták fel. A pálya 585 m hosszú és 140 cm széles, és két – futó-, illetve előzési – sávból áll.

Erdei hangulatban: Orczy Park
Ha madárcsicsergésre és kicsit nagyobb kihívásra vágysz, válaszd az Orczy Parkot, ahol több futópálya is van (egy 400 m hosszú salakos, illetve egy 1000 m hosszú erdei), valamint igény szerint több más sportágban is kipróbálhatod magad.

Táv igényeidre szabva: Népliget
A buszpályaudvartól nem messze számos futókör található 2 és 10 km között. A legnépszerűbb a 4 km-es kör, számtalan ivókúttal és futóversenyekkel, amennyiben profik között is tesztelnéd az erőnléted.

Klasszikus: Városliget
Természetesen nem maradhat ki a felsorolásból a klasszikusok egyike, a Ligetkör sem. Kezdőknek kicsit húzósabb (3,62 km, 35 m-es szintemelkedéssel), viszont csodaszép, és ha lenyomod, igazi hősnek érezheted magad.

Kutyával: Vérmező
Ha inkább a kavicsos-aszfaltos pályára szavazol, a Vérmező éppen neked való: 3,98 km hosszú, 14 m-es szintemelkedésű útvonal vár a Déli pályaudvar mellett, de van ott egy rövid kocogásra alkalmas, 3,2 km-es szakasz is. Nyugodtan vidd magaddal a négylábút, mert a park nagy része kutyafuttató is.

Kondival kombinálva: Bikás park
A XI. kerületi Bikás Parkba már a 4-es metróval is eljuthatsz. Az útvonal pedig 776 m-es, egysávos rekortán pálya, ahol a futás után nyújtani is tudsz szabadtéri kondigépekkel.

Csak lazán: Népsziget
Az egykori üdülők között, a sziget közepén húzódó futópályán 4-6 km-t tehetsz meg 78 m-es szintemelkedéssel, így ez a kör pompásan megfelel munka utáni lazítóprogram gyanánt.

varosifutas2.jpg ()

KK, mint külső körök

Profik között: Hármashatár-hegy
Ezt az útvonalat csak akkor ajánljuk, ha már némileg gyakorlott vagy, ugyanis a HHH-n található pálya 9-12 km hosszú (választástól függően), és 200 m szintemelkedésű panorámakör. Viszont ahogy a neve is mutatja, megéri, mert a kilátás csodaszép!

Kihívás-gyanús: Hűvösvölgy
Budapest egyik legzöldebb részén több lehetőséged is van, ha futni vágysz: megteheted a rövidebb, 11,5 km-es, 300 m szintemelkedésű távot is, de ha igazán bátor vagy, nekivághatsz a Normafa–Hárshegy–Hűvösvölgy túrának, ami 17,58 km hosszú és 592 m (!) a szintemelkedése. Bevállalod?

Szép és változatos: Kopaszi-gát
A Lágymányosi-öbölnél is több opció közül választhatsz: az alappálya 2 km-es, de végezhetsz itt 5, 6 és 10 km-es edzéseket is, max. 163 m-es szintemelkedéssel, lélegzetelállító környezetben.

Vagányoknak: Római-part
Íme, egy újabb gyönyörű terep, ami alaposan próbára tesz, ha te is úgy akarod: a Rómainak elég sok köre van, átlagban 15 km hosszúak, a legnagyobb szintemelkedés pedig 360 m – kellemes kis félmaraton haladóknak és vagány kezdőknek.

A cikk a Wellness magazinban jelent meg!

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X